До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 актрис, які неодмінно отримають свій "Оскар"

Відомий мем про те, як багато спроб знадобилося Леонардо Ді Капріо, щоб отримати свою заповітну статуетку Американської кіноакадемії, став глобальним феноменом. Отримав актор "Оскар" за кращу чоловічу роль в епіку "Той, хто вижив" у 2016 році — це було успішною спробою № 6. Але ось видатна Гленн Клоуз має зараз своєрідний "титул" серед актрис — 7 номінацій без перемог. Поруч з нею Емі Адамс, Аннетт Бенінг, Мішель Пфайффер, Сігурні Уівер, Хелена Бонем Картер, прекрасні актриси з безліччю номінацій і без "Оскара". І все-таки кар'єри деяких актрис зараз настільки швидко розвиваються, що це лише питання часу — коли ж заповітний акторський "Оскар" опиниться у їхніх руках.

Джессіка Честейн
Джессіка Честейн у фільмі "Агент Єва"

Видатна актриса з талантом до максимального перевтілення. Джессіка Честейн стала відомою широкому загалу відносно недавно — всього 9 років тому, коли в 2011 році вийшло на екрани відразу п'ять успішних фільмів за її участю. Насамперед це володар "Золотої пальмової гілки" Канн, медитативна драма "Дерево життя" і комерційний хіт — драмеді про звичаї американського Півдня 60-х "Прислуга". За роль в останньому актриса, яка тоді ще лише починала свою кар’єру, отримала першу номінацію на "Оскар". Через рік отримала й другу — за участь у військовому трилері "Ціль номер один", після нього ж у Честейн зявився і "Золотий глобус". Інтелектуальна фантастика, драми, жахи, комедії, трилери — у всіх жанрах Джессіка доводить свою унікальну акторську спроможність. Цього літа актриса постане в образі шпигунки в екшн-трилері "Агент Єва", і попереду два роки, розписаних винятково на виконання цікавих робіт, так що варто чекати нових номінацій і, цілком імовірно, перемог. "Агент Єва" виходить в український прокат 13 серпня.

Реклама
Эмі Адамс
"Афера по-американськи"

Емі Адамс, що починала свою кар'єру понад 20 років тому в епізодах серіалів і фільмах категорії "Б", змогла засвітитися на радарах великого Голлівуду на початку нульових, отримавши другорядні ролі в кількох великих постановках, на кшталт "Упіймай мене, якщо зможеш". Але у всіх на устах молода актриса опинилася в 2005 році після фестивального хіта "Червневий жук", який приніс Адамс першу номінацію на "Оскар". Відтоді актриса завоювала не тільки статус дуже різнопланової і видатної акторки, але і ще 5 номінацій на "Оскар" за "Сумнів", "Бійця", "Майстрів", "Аферу по-американськи" і "Владу". З таким розмаїттям образів і ролей, від комедій і коміксів до трилерів і драм, отримати премію кіноакадемії — лише питання часу. Академіки не зможуть ігнорувати кар'єру Емі Адамс вічно, а з огляду на постійну зайнятість актриси, трапиться ця знакова подія, швидше за все, вже у найближчі роки.

Скарлетт Йоханссон
Скарлетт Йоханссон у фільмі "Шлюбна історія"

Скарлетт Йоханссон — уже в статусі голлівудської легенди. Одна з найбільш високооплачуваних актрис світу з успішною і стабільною кар'єрою з дев’ятирічного віку, володарка головної театральної премії США Tony, врешті-решт та ж сама Чорна вдова з оригінальної п'ятірки героїв Marvel, які потужно змінили ландшафт сучасних блокбастерів. Актриса привернула до себе увагу гучною роллю в "Труднощах перекладу" Софії Копполи, за яку всього у 18 років отримала премію BAFTA, а американська преса назвала відсутність номінації на "Оскар" за цей фільм кричущою несправедливістю. Відтоді Скарлетт стала не втіленням сучасної Мерилін Монро, а дуже самобутньою акторкою, яка не боїться ні експериментального кіно, ні найрізноманітніших жанрів. В цьому році Йоханссон номінували на "Оскар" за дві роботи водночас — сатиру "Кролик ДжоДжо" і пронизливу драму "Шлюбна історія". Після виходу сольника "Чорна вдова" актриса обіцяє придбати супергеройський костюм в гардероб, а це означає — більше "оскароносного" кіно, яке рано чи пізно принесе Скарлетт довгоочікувану нагороду.

Сірша Ронан
Сірша Ронан у фільмі "Леді Бьорд"

Ірландська актриса Сірша Ронан до своїх 26 років вже чотири рази стала номінанткою на "Оскар" — випадок практично нечуваний. Донька характерного ірландського актора Пола Ронана дебютувала в кіно ще в дошкільному віці — у фільмах "Власність диявола" і "Полювання на Вероніку". А прокинулася знаменитою в 13 років, коли в 2007 році на екрани вийшла знаменита драма "Спокута" Джо Райта, вже в 16 років сама стала членом Американської кіноакадемії. Звідтоді актриса зіграла в комедіях, драмах, фантастиці, бойовиках. І навіть втратила кілька ролей — не зіграла Полумну Лавґуд в "Гаррі Поттері" і Білосніжку в "Білосніжка і Мисливці". Зате зіграла в "Брукліні", "Леді Бьорд" і "Маленьких жінках", за що удостоїлася ще трьох "оскарівських" номінацій. З огляду на бездоганну репутацію акторки і її затребуваність (готується до виходу 3 фільми за її участю) скоро Сірша візьме в руки свій "Оскар".

Рут Негга
Рут Негга у фільмі "Лавінг"

Витончена актриса ірландсько-ефіопського походження впевнено будувала кар'єру в Британії, де завоювала не лише стос нагород за роботу в театрі, а й любов глядачів культового серіалу "Покидьки". Не помітити в США такий талант вже точно не могли, так що через два роки Рут грає в американському кіно — "Ширлі", "Світова війна Z", "Варкрафт". Бреду Пітту настільки сподобалося працювати з актрисою, що він запросив її на ключову роль другого плану у фантастичному фільмі "До зірок". Свою першу номінацію на "Оскар" актриса отримала за зворушливу драму "Лавінг", у 2017 році. Негг блискуче вжилася в образ реальної жінки — Мілдред Лавінг, звичайної, але неймовірно сміливої дружини і матері, яка разом з чоловіком стала символом боротьби за рівність на американському Півдні. Після завершення зубодробильного сатиричного шоу "Проповідник" у Рут звільнилося більше часу для престижних проєктів, які неминуче приведуть актрису до "Оскару".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.