До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів із Сіршею Ронан

Сірша Ронан почала зніматися в кіно ще в дошкільному віці. Коли акторці було 13 років, вона отримала першу велику роль у кінострічці "Спокута", яка принесла їй номінацію на "Оскара". У 29 років у доробку Ронан вже багато знакових картин XXI століття, визнання критиків і кіноіндустрії. У день народження акторки згадуємо найвідоміші фільми з її участю.

Фото: Jamie Hawkesworth

"Спокута", 2007

"Спокута" — фільм, в якому зійшла і засяяла зірка Сірші Ронан. Ця картина — кіноадаптація однойменного роману Ієна Мак'юена, де Ронан грає одне з трьох втілень Брайоні Талліс. І хоча Ромола Гарай і Ванесса Редгрейв прекрасні в своїх образах, саме Ронан затьмарює колег у кожній сцені, де тільки з'являється. Уособлення хибно спрямованого почуття ревнощів і відчайдушної потреби в увазі у виконанні молодої акторки неймовірно переконливе. Доказ того — номінація на премію "Оскар" в її ще юній кар'єрі.

Реклама

<b>Спокута (2007)</b>

"Милі кістки", 2009

Фільм "Милі кістки" за однойменним романом Еліс Сіболд — драматична історія Сюзі Селмон (Сірша Ронан). Акторка постає в ролі своєї персонажки через співчутливий і несамовитий перформанс: 14-річна дівчинка Сюзі з Пенсільванії, убита сусідом (Стенлі Туччі, який отримав номінацію на "Оскара" за цю роль), розповідає історію болю своєї сім'ї і перебування між небом і землею.

<b>lovely bones</b>

Хоча сюжет може здатися не надто вдалою спробою зіграти на почуттях, "Милі кістки" — дійсно чудовий фільм. Режисер і сценарист Пітер Джексон ( "Володар кілець", "Гоббіт") веде цю візуально приголомшливу (і напружену) історію, і широкий діапазон її емоцій легко резонує з глядачем. У фільмі також знімалися Рейчел Вайс, Марк Волберг і Сьюзан Сарандон. Сама Ронан потрапила в нього завдяки відеозапису. Творці були настільки вражені її грою, що Сірша одразу отримала головну роль, без додаткових прослуховувань і навіть зустрічей.

"Готель "Гранд Будапешт", 2014

<b>сирша отель</b>

У цьому творі Веса Андерсона Ронан грає невелику роль Агати, дівчинки, в яку закохується коридорний Зеро (Тоні Револорі). Агата — чарівна дівчина з родимкою на щоці — дуже приємна, але пересічна персонажка, і все ж Ронан грає цю роль як абсолютно особливу партію в складній симфонії історій готелю "Гранд Будапешт".

"Бруклін", 2015

<b>brooklyn</b>

Драма Джона Кроулі "Бруклін" — адаптація однойменного роману Колма Тойбіна, що розповідає історію молодої ірландки Ейліш Лейсі, яка переїжджає в Нью-Йорк в пошуках кращого життя в 1950-х роках. Стрічку високо оцінила кіноспільнота, а роль Ейліш принесла Ронан другу номінацію на премію "Оскар".

"Марія королева Шотландії", 2018

<b>mary queen</b>

Це, ймовірно, один із найголосніших і найбільш визначальних моментів у кар'єрі Ронан, якщо взяти до уваги сюжет і акторський склад картини. Ключових акторок покоління — Марго Роббі і Сіршу Ронан — запросила у свій фільм Джозі Рурк, одна з найвідоміших у Британії театральних режисерок. "Марія – королева Шотландії" — це історія протистояння королеви Шотландії Марії Стюарт і її двоюрідної сестри, королеви Англії Єлизавети I, а сюжет заснований на історичному романі Джона Гая.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.