До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як підготувати шкіру до літа: нічний догляд

Все, що потрібно знати про те, як підготувати шкіру до літа, щоб повернутися з відпустки красивішою, ніж раніше. Vogue.ua вже розповів про правильний захист від сонця і найкращі експрес-засоби. У новій частині – всі секрети нічного догляду за шкірою.

Фото: Klaus Stiegemeyer, стиль: Andrei Iovu

Щоб нейтралізувати шкоду, яку шкірі завдає сонце, знадобляться додаткові сили – засоби для нічного догляду. Пік регенерації клітин шкіри припадає на час між північчю і двугою ночі: в цей проміжок вони діляться у вісім разів активніше, ніж зазвичай. Відбувається це тільки під час сну. У "несплячих" виробляється кортизол, який руйнує клітини, тому, якщо нанести всі належні засоби і не спати, на ефект розраховувати не варто.

Реклама

Але якщо засипати вчасно, а попередньо нанести нічний засіб – крем, сироватку або маску, – то їх дія значно посилиться. Все тому, що міміка не працює, м'язи відпочивають, а продукт не конкурує з ультрафіолетом, смогом і макіяжем. Наприклад, ретинол і його похідні, найпотужніші антивікові інгредієнти з доведеною дією, руйнуються під дією сонячного світла, тому наносити їх зранку майже безглуздо. Зате вночі вони працюють на славу. Те ж стосується ресвератрола – серйозного антиоксиданту, який екстрагують з червоного винограду: він теж руйнується під дією сонця. Ще одна категорія нічних трудівників – пептиди. Це "розумні" білки спрямованої дії. Вони апелюють до конкретних клітин шкіри і викликають у них задані реакції – наприклад, вироблення колагену і еластину.

Всі нічні засоби треба наносити не пізніше, ніж за пару годин до сну: це допоможе уникнути ранкової набряклості. Або вибирати дренажні компоненти в складі сироваток і масок: витяжки з каштана, арніки, фікуса, центелли азіатської.

<b>Спящая красавица</b>

Засоби з освітлюючими компонентами вночі більш дієві. Їх можна чергувати із засобами, які глибоко очищають, виводять токсини і наповнюють енергією. Боротися з фотостарінням допоможуть продукти, що містять екстракти рослин з потужною життєвою силою – гранвільською трояндою, водоростями – або суперфудами: наприклад, годжі. Справитися з гіперкератозом, який виникає як реакція на ультрафіолет, допоможуть засоби з альфа-гідроксикислоти (АНА). Вони розчинять шар мертвих клітин – і допоможуть шкірі оновитися активніше.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.