До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

One Woman’s Show: інфлюєнсерка Вікі Радер в інтерв'ю VOGUE

Підприємниця, інфлюенсерка, філантропка, мати чотирьох дітей Вікторія Радер майстерно поєднує багато ролей

Пальто з атласного шовку, Lanvin; дві каблучки, біле золото, усе — власність моделі

Команда Vogue знімає вагітну Вікі в Мюнхені, де вони з чоловіком, двома синами та дочкою очікують народження четвертої дитини. Всі в захваті: героїня на восьмому місяці випромінює тепло й енергію і, здається, не відчуває втоми, легко змінюючи образи. Особливо їй подобається той, що із зібраним волоссям, в топі молодого французького бренду Atlein та високих рукавичках Chanel із буфами з атласного шовку.

Реклама

Високий темп життя їй звичний: діти, бізнес, що зростає, соцмережі, в яких понад 600 тисяч підписників, та благодійний фонд V.R. Together. "Сплю 6–7 годин на добу, — каже 36-річна підприємниця. — Часу завжди обмаль, але допомагає організація процесів і чітка робота команди".

Бавовняні бра та сорочка, жакет і спідниця з бавовни та вовни, усе — Dries Van Noten; шкіряні босоніжки, Gianvito Rossi; дві каблучки, біле золото, усе — власність моделі.

Вікі легко перестрибує з англійської на німецьку, і важко вгадати, хто вона і звідки (втім, зовнішність все ж натякає на потужну присутність у соцмережах: такими доглянутими бувають тільки люди, готові до життя на камеру 24/7). Вона — українка за матір'ю, полька за батьком, народилась і 17 років прожила в Житомирі, змалку обожнювала моду. Її дитяча була завішана плакатами Брітні Спірс, Сінді Кроуфорд та Spice Girls, але справжніми героями вона вважала Грейс Келлі, Одрі Гепберн та Джейн Біркін – "жінок з яскравою харизмою та великим серцем".

Твідовий жакет, кольє, латунь, перли, усе — Chanel

Її пристрасть до вбрання виникла в дитинстві, але батьки не мали можливості потішити її. Тому всі кишенькові гроші Вікі витрачала на глянцеві журнали — "скуповувала тонами всі доступні, зачитувала до дірок". Цілісінькі дні проводила в магазинах тканин — роздивлялася, вивчала їхню вагу та фактуру — і малювала ескізи. Потім за ними в ательє шили одяг її мрії. Тепер вигадані Вікі речі продаються під власним брендом Viky Rader Studio, а в січні цього року побачила світ її колаборація з німецьким брендом Bogner — капсульна колекція лижного та après-ski-одягу.

Сукня з бавовни, крепу та мережива, чоботи зі шкіри та бавовни, каблучка, латунь, перли, усе — Dior; дві каблучки, біле золото, усе — власність моделі

Радер досі пам’ятає своє перше дитяче творіння — широкі червоні штани в смужку. "Я їх обожнювала. Носила з кроп-топом зі схрещеними на спині бретелями". Тренди нульових повернулися, і зараз цей одяг знову актуальний, а такі самі штани з ідеальною посадкою є в колекції Viky Rader Studio.

У 17 її помітив скаут модельної агенції. Вже за рік вона почала працювати моделлю в Сеулі, а далі понеслося життя між Азією (Японія, Китай) та Європою, де вона встигала працювати, навчатися, опановувати іноземні мови. Осіла в Мюнхені, де зустріла майбутнього чоловіка, ресторатора Клауса Радера. Вони одружилися всього за 5 місяців, і зараз, після 14 років разом, вона сяє, коли згадує ті часи.

Топ і спідниця з віскози та поліаміду, усе — Atlein; рукавички з атласного шовку, Chanel

Власні колекції одягу Вікі почала створювати ще в 2011-му. Підприємницький сприт та гострий розум спрямували її в потрібному напрямку: "Вже тоді було ясно, що світ стає цифровим, з моделлю продажів одягу "в один клік"". Тому в 2014-му, коли первістку Луці виповнився рік, вона завела блог та інстаграм. "Я тоді любила капелюхи, об’ємні чорні пальта, і якось подруга зазнімкувала мене поруч із будинком, майже випадково". Радер була вдягнена в довге пальто Zara, військові черевики Helmut Lang, шкіряні штани й сорочку об’ємного крою. "Пам’ятаю, обробила фото безліччю фільтрів — це тоді було модно", — сміючись, згадує вона. Блог назвала Viky & the Kid — "цю ідею подав приятель-фотограф, і назва так прижилась, що навіть коли дітей стало більше, її не міняли".

Підписники оцінили незмінно сонячний настрій та бездоганний смак Радер. Сьогодні їх в інстаграмі 619 тисяч, Вікі є амбасадоркою Sisley Paris — аристократичного сімейного бренду фітокосметики з резиденцією в Парижі, а в її портфоліо — співпраця з Chanel і Porsche.

Пальто з вовни та віскози, сорочка з бавовни та віскози, усе — Dries Van Noten.

З початком великої війни в Україні Радер миттєво взялася до гуманітарної роботи. На міланському Тижні моди, де вона була наприкінці лютого 2022-го, організовувала патріотичні виходи, але швидко зрозуміла: це не спрацює як слід. Вона вірить, що Kindness is a new cool, тому розгорнула активну діяльність: забирала мам і дітей з кордону України, підшукувала їм домівки, забезпечувала речами першої необхідності та допомагала знайти школи й садочки в Німеччині. Так підтримала понад 60 сімей — сьогодні більшість уже стали на ноги. Заснувала фонд V.R. Together, який співпрацював із фондом Маші Єфросиніної: чверть прибутків Viky Rader Studio спрямовувала туди. І загалом намагалася зарадити жінкам з усією можливою віддачею — зокрема, зв’язалась із зірковою лікаркою Барбарою Штурм, яка передала підопічним Вікі засоби з догляду за шкірою власного бренду. Радер й досі турбується про мам із дітьми, шукає партнерів для міжнародного масштабування, щоб і далі мати змогу підтримувати біженців. А ще опікується Центром допомоги дітям із вродженими вадами серця в Мюнхені – відтоді як ця проблема торкнулась одного з членів її родини.

Боді з вовни та кашеміру, Eres; шкіряні туфлі, Gucci; сережки, браслет, жовте золото, усе—власність моделі

Її любов до дітей очевидна — позбавлена забобонів, вона легко ділиться емоційними моментами у своєму інстаграмі: ось вони приймають ванну з дочкою Атеною, ось крокують вулицями Парижа, ось піднімаються на гору разом із синами, Маттео і Лукасом. На момент виходу матеріалу Вікі стала мамою четвертого малюка, дочки Аллегри Лу, тож з’явився новий ніжний сюжет — обійми з немовлям. Радер вважає, що обов’язок батьків — створити дітям безпечні умови в цифровому просторі (саме тому хоче якнайдовше обмежувати їх у присутності в тіктоку та інстаграмі), проте розуміє: "Діти від народження знають, що таке інтернет, і треба реалістично дивитися на речі: цілком обмежити їх у цифровому просторі — утопія".

Водночас вона радо залучає їх до власного дорослого життя. Старший син двічі знімався в рекламних кампаніях — Вікі каже, йому сподобалось. Вона не тисне на дітей, проте багато розмовляє з ними про їхні бажання, інтереси та мрії.

Бавовняна сорочка, вовняний светр, усе — Valentino; кольє, латунь, Gucci

Щодня Вікі публікує нові образи: об’ємний жакет винного кольору Magda Butrym, який майстерно поєднує з поло Miu Miu та спідницею й чоботами Alaїa; блакитна сукня Aya Muse у парі зі шкіряними балетками Alaїa; total look Prada, від жакету й штанів до сумки з нейлону та протисонцевих окулярів ("Люблю експерименти"). Обожнює окуляри від сонця, завжди носить із собою помади та блиски для губ, колекціонує парфуми. Обирає "речі з історією, в яких є любов" — здебільшого спокійних відтінків, але червоний, пастельний рожевий, блакитний в її гардеробі є завжди. Вікі Радер вірить, що весь її контент у соцмережах має надихати та давати людям позитивні емоції. Незабаром їх стане ще більше — не перемикайтесь.

Фото: Rokas Darulis @rokasdarulis@saintlukeartists
Стиль: Venya Brykalin @venabrykalin
Зачіски: Eduardo Bravo @eduardobravohair
Макіяж: Jimmy Stam @jimmystam_ з використанням Sisley @sisleyparisofficial
Продюсери: Sophia Spengler @Louise Creative, Lucie Hoefferer
Діджитал: Vytautas Mikaila @vytautas.mii@saintlukeartists
Ретуш: Kateryna Nechai
Освітлення: Ruan van Jaarsveldt
Асистентка стиліста: Lisa Löhr
Модель: Viky Rader @vikyrader
Uprising Productions @uprising_productions
Текст: Альона Пономаренко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.