До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 телешоу, обов'язкові до перегляду б'юті-маніякам

Краса завойовує світ – і стримінгові платформи теж. Представляємо 3 нові серіали, які особливо припадуть до смаку людям, захопленим темою б'юті.

@glowupbbc
Glow Up

Судді: Вел Гарланд (глобальний директор з макіяжу L'Oreal Paris) і Домінік Скіннер (провідний візажист MAC)

Реклама

Виробництво: Netflix

Серіал, у якому візажисти змагаються, хто майстерніший і креативніший, показали на Netflix наприкінці листопада 2019 року. Вже скоро стартує другий сезон, про що оголосили на офіційній сторінці шоу в Instagram. Причин, які забезпечили Glow Up таку популярність, – безліч. Насамперед, судді, вони ж і ведучі. Вел Гарланд, без перебільшення, – велика жінка. В її активах – досвід роботи з головними фотографами сучасності: Ніком Найтом, Сольве Сандсбе, Пітером Ліндбергом, дуетом Інез і Вінуд, Паоло Роверсі (цей список можна продовжувати ще довго). Вона працювала за лаштунками безлічі великих шоу (від Giambatista Valli і Balmain до Gareth Pugh і Ann Demeulemeester). Та сама "мозаїчна" обкладинка британського Vogue – її рук справа. Коли Вел кричить візажистам: "Mar-vel-lous!", – хочеться кричати з нею.

Vogue UK, вересень 2019

Співведучий Вел, Домінік Скіннер, – теж серйозна фігура в б'юті-світі. Британець, креативна одиниця МАС, він працював з Александром Макквіном.

@glowupbbc

У шоу всього 8 серій, кожна присвячена окремому виду майстерності: пластичному гриму, макіяжу для червоної доріжки, зйомкам б'юті-влога (гостею цього випуску стала Ніккі де Ягер, про камінг-аут якої ми писали тут), театральному макіяжу, фейс-арту та макіяжу для модного шоу.

@glowupbbc

Сама картинка надихає і заряджає атмосферою лондонської свободи, креативу і різноманітності.

RuPaul’s Drag Race

Суддя: Ру Пол

Виробництво: World of Wonder Passion Distribution

"Королівські перегони Ру Пола" – шоу, яке починалося з невеликого бюджету і скромних декорацій, та поступово захопило весь світ. Сьогодні його транслюють в Австралії, Британії, Канаді, Нідерландах і так далі. Чотири премії "Еммі", світове визнання і просвітницька місія – його головні козирі. Гостями шоу в різний час ставали: Аріана Гранде, Леді Ґаґа, Майлі Сайрус, Шанель Іман, Джіджі Хадід, Діта фон Тіз і безліч інших зірок.

@rupaulsdragrace

Шоу проходить у форматі змагання, під час якого головний суддя Ру Пол і запрошені судді вибирають нову американську дрег-королеву – чоловіка, який перевтілюється в діву за допомогою складного гриму, вбрань і перук. Еталон перевтілень – сам Ру Пол, який з'являється і в образі чоловіка, і в образі дрег-квін.

@rupaulsdragrace

Для порівняння: Ру Пол на обкладинці Vanity Fair.

@rupaulsdragrace

Сьогодні шоу налічує 12 сезонів; 28 лютого стартує 13-ий. Багато фраз звідти стали крилатими: наприклад, акронім "Charisma, Uniqueness, Nerve and Talent" ("Харизма, унікальність, нерв і талант"); "Do not f*ck it up" ("Не пропустіть свого шансу"), "If you do not love yourself, how the hell you gonna love somebody else?" ("Якщо ви не любите себе, то як, чорт забирай, ви збираєтеся любити когось?"), "You're born naked. The rest is drag" ("Ви народилися нагим, все інше – дрег"). У змаганнях можна підглянути тонкощі складного гриму: наприклад, як замаскувати густі чоловічі брови, як наклеїти вії, як зробити безкомпромісний контуринг. Але головне, чого навчає шоу, – приймати людей різними. А ще – любити себе і слухати свій внутрішній голос.

the Goop Lab
The Goop Lab

Ведучі: Гвінет Пелтроу і Еліза Леннен

Виробництво: Netflix

Одразу два спойлери: дивитися серіал цікаво, що б не спонукало глядача до цього: цікавість, скептицизм, велнес-захопленість, дослідний, бізнес- чи професійний інтерес. Другий спойлер: не варто виключати критичне мислення. Все ж серіал знятий з метою просування багатомільйонної велнес-імперії засновниці Goop, Гвінет Пелтроу. Прем'єра відбулася 24 січня на Netflix, і незважаючи на численні публікації про серіал у пресі і в соцмережах, його рейтинг на IMDB склав поки жалюгідних 2,3 з 10.

Гвінет Пелтроу на тлі гігантської вульви з троянд, Лос-Анджелес, 21 січня 2020 року

Кожній серії передує дисклеймер: "Шоу створене для розваги, а не для надання медичних рекомендацій", – і це те, що слід пам'ятати вразливим людям, які схильні сприймати одкровення з екрану як пряму вказівку до дії. Всі серії побудовані за однаковою схемою: Гвінет і Ельза беруть інтерв'ю у експертів на тему випуску (психоделічні практики, крижана йога, техніки дихання, класи з прийняття своєї сексуальності, енергетичне лікування і т.д.). Далі – рубрика "особистий досвід", коли частина команди Goop вирушає тестувати заявлену процедуру. І, нарешті, обговорення випробуваного з експертами. Серіал серйозно критикують за медичну і наукову дезінформацію, але в ньому є і місце для натхнення: кожна серія сповнена життєствердних історій і немов закликає не здаватися, якою б складною не була життєва ситуація.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.