Що приготувати на сніданок: білкова страва з яєць

Доведено, що яйця на сніданок допомагають контролювати апетит протягом дня та сприяють схудненню

У багатьох кухнях світу яйця є основою сніданку. Уевос ранчерос, шакшука, яйця-пашот, омлет, скрамбл, яйця Бенедикт — рецепти, які ніколи не підводять. Суперечки про те, чим краще снідати, не закінчуються ніколи, але поки що білкові страви впевнено посідають почесне перше місце. Вони дають відчуття ситості протягом тривалого часу, а також допомагають уникати стрибків цукру. "Такі сніданки бувають дуже різноманітними — від класичних поєднань на кшталт яєць із беконом до чогось вишуканішого, наприклад, тостів з авокадо", — каже авторка книжки "Глюкозна революція" Джессі Іншоспе.


Яйця є джерелом білка та містять вітамін D, дуже важливий для запобігання остеопорозу та різних видів раку. Регулярне споживання достатньої кількості білка необхідне для підтримки м’язової маси, відновлення тканин і гормонального балансу. Експертка з фітнесу та харчування Саша Барбоза ділиться рецептом ідеального омлету, який заряджає енергією

Реклама.

Рецепт омлету з печерицями та цибулею-пореєм (1-2 порції)


1 стакан різаних печериць
1 стебло нарізаної цибулі-порею
1 яйце + 3 білки
Сіль і перець на смак

На пательню додати невелику кількість олії та обсмажити печериці та цибулю-порей. Зняти їх з пательні та відставити у бік. У мисці збити яйце з білками, сіллю і перцем. На ту саму пательню, де вже були пасеровані цибуля та печериці, треба влити яєчну суміш та залишити на середньому вогні на одну хвилину. Коли омлет почне схоплюватися, можна додавати пасеровану суміш, але тільки на одну половину омлету. У фіналі лопаткою треба обережно підняти порожню сторону омлету та загнути її. Зменшити вогонь, накрити кришкою та лишити ще одну хвилину.

За матеріалами: Vogue.mx

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.