Сніданок для похмільного ранку: класичні яйця бенедикт
Найкращий afterparty-рецепт — яйця бенедикт з лососем. Ми дізналися у львівського закладу "Світ Кави", як правильно й легко приготувати цю страву.
Складові:
Яйця — 2 шт.;
Лосось — 60 г;
Рукола — 20 г;
Соус голландез — 60 г;
Житній хліб — 2 скибочки;
Холодна вода — 1-2 ст.ложки.
Соус голландез:
Яйця — 2 шт.;
Вершкове масло — 75 г;
Лимон — 10 г;
Сіль — 1 г.
Як зварити яйця пашот
Закип'ятити воду, а потім зменшити температуру до мінімальної. Розбити яйце і акуратно, щоб зберегти цілим жовток, перелити його в чашку. У воді зробити вирву (просто перемішати її столовою ложкою за годинниковою стрілкою) і обережно опустити яйце з чашки у воду. Саме цей нехитрий спосіб — найпростіший і найнадійніший. І ще один секрет від "Світу Кави": щоб яйця були ідеальними за формою, без некрасивих "ниток" білка, в киплячу воду можна додати яблучний (або будь-який інший) оцет з розрахунку 1 столова ложка оцту на 1 літр води. Варити яйце за таймером 3,5 хвилини.
Як приготувати соус голландез
Розтопити вершкове масло. Відокремити білки від жовтків (в соус додають лише жовтки). До жовтків додати холодну воду і лимонний сік. Розмішати та посолити. Поставити на "водяну баню".
Як зробити "водяну баню".
У каструлю налити воду і довести її до кипіння; трохи зменшити потужність вогню. Потім ємність із соусом поставити в цю каструлю.
Коли маса почне густіти, влити розтоплене масло, не припиняючи збивати. Зняти з вогню.
Як зібрати страву.
Підігріти в тостері хліб. На хліб викласти руколу і лосось, зверху — яйця, полити яйця соусом голландез і прикрасити паростками.