Сирна паска без випікання: великодній рецепт з wow-ефектом
"Сирна паска — не найтиповіший гість на великодньому столі в кожному регіоні, але точно один із найніжніших, — каже зіркова візажистка, гастроентузіастка, foodie Наталія Стрільчук. — Це паска-десерт із домашнього сиру, її готують без випікання".
У мене в родині такої паски не робили, тож я вирішила дослідити рецепт та створити власну версію, з фісташковою пастою та кислою вишневою начинкою. Вийшло щось особливе. Свіже, яскраве, не схоже на жодну іншу паску. Той випадок, коли хочеться пританцьовувати, коли куштуєш.
Де взяти форму?
Форм дуже багато онлайн, навіть у мене в Мегамаркеті під домом можна купити. Навіть якщо не встигнете купити автентичну, можна робити сирну паску в будь-якій формі, головне, щоб по центру не було отвору, або навіть в піалі – вийде кругленька пасочка.
Сирна фісташкова паска з вишневою начинкою
Інгредієнти на маленьку пасочку
- Кисломолочний сир 9% – 250 г
- Вершки – 45 г
- Сік лимона – 15 г
- Цедра лимона
- Вершкове масло – 95 г
- Цукор – 70 г
- Фісташкова паста – 5 г
- Для начинки:
- Вишня – 100 г
- Пектин – 6 г
- Цукор – 1 ст. л.
Приготування
Розігріваємо вишню з цукром до 40оС
Повільно додаємо пектин, розмішуємо, доводимо до кипіння та лишаємо охолонути.
Через сито ретельно перетираємо сир.
Додаємо до сиру цукор, лимонний сік,
натираємо цедру,
вершки
вершкове масло
та фісташкову пасту.
Гарно все перемішуємо до однорідності.
Покриваємо форму вологою марлею та заповнюємо її сирною масою.
Коли заповнимо більше ніж на половину, робимо заглиблення під начинку.
Викладаємо туди вишню
та закриваємо сиром
Зверху накриваємо мокрою марлею
та відправляємо в холодильник мінімум на 12 годин.
Якщо маєте якийсь прес, можна покласти зверху. За ніч вся зайва рідина витече з пасочки, і залишиться лише перевернути її і за бажанням прикрасити.
Я вирішила додатково полити фісташковою пастою, бо в моєму випадку багато фісташки не буває.
Розріз просто фантастичний, а вишнева кислинка дуже влучно прикрашає цю надзвичайно ароматну вершкову ніжність.
Зберігайте цей рецепт в улюблених.
Світлого, смачного Великодня!
Фото: Дмитро Бахта
Читайте також