До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пофарбувати яйця до Великодня: покрокова інструкція

Фарбуємо яйця за рецептом lifestyle- та фудблогерки Олени Сагун

"Спосіб фарбування абсолютно натуральний. Результат чудовий, — розповідає Олена. — Я брала білі й коричневі яйця. Перші виходять блакитними, а другі — синьо-сірими (навіть смарагдовий півтон є з певним освітленням). Мені такий відтінок подобається, але якщо вас він не приваблює, просто беріть білі яйця".

Інгредієнти

На 6–8 яєць:

Реклама

500 г синьої капусти (приблизно половина середньої головки)

1,5 л води

4 ст. л. звичайного столового оцту.

Варимо яйця круто (11 хвилин). Відставляємо.

Дрібно шаткуємо капусту, кидаємо в каструлю, заливаємо водою, варимо впродовж години (за цей час вода забарвиться у фіолетовий колір). Вимикаємо плиту, даємо рідині з капустою постояти хвилин 10, потім проціджуємо відвар в окрему ємність, капусту викидаємо. Додаємо в рідину 4 ст. л. оцту, перемішуємо. Кладемо в рідину зварені яйця й забуваємо про них на кілька годин.

Що довше яйця будуть у капустяному відварі, то насиченішим вийде блакитний колір (так, вода фіолетова, але яйця будуть блакитними). Якщо "боки" яєць визирають з рідини, періодично перевертайте їх ложкою. Тримаємо яйця у відварі доти, доки не отримаємо бажаного відтінку. Я свого домоглася приблизно за 3 години. Можна взагалі залишити на ніч (я читала, але не робила).

Готові яйця виймаємо, залишаємо сохнути на паперовому рушнику.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.