Як пофарбувати яйця до Великодня: покрокова інструкція
Фарбуємо яйця за рецептом lifestyle- та фудблогерки Олени Сагун
Інгредієнти
На 6–8 яєць:
500 г синьої капусти (приблизно половина середньої головки)
1,5 л води
4 ст. л. звичайного столового оцту.
Варимо яйця круто (11 хвилин). Відставляємо.
Дрібно шаткуємо капусту, кидаємо в каструлю, заливаємо водою, варимо впродовж години (за цей час вода забарвиться у фіолетовий колір). Вимикаємо плиту, даємо рідині з капустою постояти хвилин 10, потім проціджуємо відвар в окрему ємність, капусту викидаємо. Додаємо в рідину 4 ст. л. оцту, перемішуємо. Кладемо в рідину зварені яйця й забуваємо про них на кілька годин.
Що довше яйця будуть у капустяному відварі, то насиченішим вийде блакитний колір (так, вода фіолетова, але яйця будуть блакитними). Якщо "боки" яєць визирають з рідини, періодично перевертайте їх ложкою. Тримаємо яйця у відварі доти, доки не отримаємо бажаного відтінку. Я свого домоглася приблизно за 3 години. Можна взагалі залишити на ніч (я читала, але не робила). ⠀
Готові яйця виймаємо, залишаємо сохнути на паперовому рушнику.