Що на сніданок: рецепт ідеального бананового хліба, що тане в роті
Банановий хліб — знахідка для тих, хто любить солодку випічку на сніданок. Для його приготування досить парочки стиглих бананів і 60 хвилин часу. Отже, пропонуємо вам рецепт бананового хліба, який можна назвати ідеальним.
Photo: ambitiouskitchen.com
Ингредієнти:
3 стиглі банани;
¾ склянки меду;
1 яйце;
2 ст. л. мигдалевого молока (або будь-якого іншого молоко);
1 ч. л. ванільного екстракту;
2 склянки пшеничного борошна;
1 ч. л. харчової соди;
¼ чашки грецького йогурту (або яблучного пюре);
Дрібка солі.
Приготування:
Розігрійте духовку до 170 °C.
Розімніть банани до стану пюре, а потім додайте грецький йогурт (або яблучне пюре), мед, яйце, ванільний екстракт і молоко. Змішайте інгредієнти до однорідної маси.
В окремій мисці змішайте борошно, соду й сіль.
Додайте сухі інгредієнти до рідких і добре перемішайте.
Форму для випікання змастіть маслом і перекладіть у неї тісто.
Випікайте банановий хліб 50–55 хвилин.
Потім дайте хлібу трохи охолонути й насолоджуйтеся просто так чи з вашим улюбленим топінгом.