VOGUE UA CONFERENCE

А тепер ягоди: новий погляд на кавун

07 серпня 2018

Ягоди – найкращий винахід початку літа, – вже зазначала консультант з харчування і кулінарний журналіст Анастасія Голобородько. – Весь спектр смаків і користі, абсолютний 'instagramable'- вигляд, низька калорійність і підвищена сполучуваність з іншими продуктами. Те ж справедливо щодо кавуна – який, як відомо, – найбільша ягода.

З кавуном забавно. Величезна ягода, на 99% складається з води. Смачна, освіжаюча, легка, а ще локальна та звична для нашого раціону. Кавун хороший сам по собі – в охолодженому вигляді, це бездоганний літній сніданок. Але в пік сезону не вистачає ще кількох свіжих ідей. Кавун – інгредієнт, кавун в напої, в салаті, на грилі, кавун-закуска. Йому до лиця фета і совіньон блан, свіжі трав'яні соуси з м'ятою і козячий сир, горіхи і кокосове молоко.

Кавунова сангрія

Інгредієнти:

400 г м'якоті кавуна

маленьке зелене яблоко

цедра 1/2 грейпфрута

пучок м'яти

750 мл вина совіньон блан

200 мл імбирного лимонада або простої газованої несолоної води

1 ст.л. меду або кленового сиропу 

лід

Приготування:

Кавун нарізати кубиками, половину грейпфрута – скибочками, тонко нарізати яблуко. Додати листя м'яти, попередньо потовчене з медом, влити вино і воду (або лимонад) і поставити в холодильник мінімум на годину. Подавати з льодом.

Салат з халумі, кавуном і неймовірним соусом

Інгредієнти:

1 кг м'якоті кавуна 

200 г сиру халумі

150 г томатів чері

200 г або 1 кружка нута (відвареного попередньо або консервованого)

60 г гарбузового насіння

2 пучки шпинату або будь-якого іншого листкового салату з ніжним смаком 

2 ст.л. оливкової олії

1 лайм або ½ лимона

сіль

Для зеленого соусу:

великий пучок ароматний трав (петрушка, кінза, м'ята)

½ кружки або 120 мл оливкової олії

сік 1 лайма або ½ лимона

1 ст.л. каперсів

1 ч.л. кленового сиропу

1 зубчик часника

1 невеликий чилі

½ авокадо

щіпка солі

Приготування:

Почати з соусу. Всі інгредієнти змішати в чаші блендера і на режимі "пульс" збити до середньо-однорідної текстури. Спробувати на смак, за необхідності додати ще трав або солі. Якщо блендера немає – максимально дрібно подрібнити всі інгредієнти для соусу ножем і залити олією, кленовим сиропом.

Кубиками нарізати кавун і халумі, чері – навпіл, злити воду з нуту. На сухій сковороді підсмажити гарбузове насіння, порубати їх ножем. У цю ж сковороду додати оливкове масло і підсмажити халумі до рум'яної скоринки. На велику тарілку викласти листя салату, томати, нут, кавун і халумі. Скропити оливковою олією і соком лайма, посипати насінням. Перед подачею полити зеленим соусом.

Швидка закуска з кавуна з фетою

Інгредієнти:

2 ст.л. оливкової олії 

½ кружки гарбузового насіння

¼ ч.л. солі

½ невеликого кавуна

100 г фети

сік лимона

Приготування:

У сухій сковороді підрум'янити гарбузове насіння. Приправити сіллю і дати охолонути. Кавун нарізати скибочками 1 см, викласти на тарілку. Розкришити зверху фету, посипати насінням, скропити оливковою олією і соком лимона.

Кавун на грилі з козячим сиром

Інгредієнти:

2 ст.л. оливкової олії

1 середній кавун

щіпка солі

4 різнокольорових помідори

150 г молодого козачого сиру

свіжопомелений чорний перець

Приготування:

Розігріти гриль до середньої температури або нагріти сковороду-гриль. Нарізати кавун трикутниками або колами, 20-22 шматків товщиною 1 см. Приправити сіллю і смажити на грилі по 2 хвилини з кожного боку. Дати охолонути. В цей час тонкими кільцями нарізати томати. На блюдо викласти шар томатів і кавуна, тонко нарізаний козячий сир, приправити оливковою олією і свіжомеленим чорним перцем. Повторити шари.

Смузі з кавуном і персиками

Інгредієнти:

½ маленького кавуна

2-3 персики

½ кружки кокосового молока

кілька листків м'яти

кілька кубиків льоду

Приготування:

Всі інгредієнти змішати в чаші блендера і збити до однорідного стану. Можна пити як смузі або використовувати як холодний літній суп та подавати з горіхами або сирним сиром.

здорове харчування · здоров’я · еда ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне