До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Всесвітній день шампанського: 5 незвичайних закусок до улюбленого напою

4 серпня – Всесвітній день шампанського, який відзначають з 1668 року, коли чернець-бенедиктинець П'єр Періньон з провінції Шампань створив нове для світу ігристе вино. Воно і стало прототипом сучасного шампанського. Vogue.ua пропонує по-новому розкрити для себе цей напій за допомогою несподіваних закусок.

Серіал Sex and the City
Курча у фритюрі

Незмінна супутниця наповнених пивних бокалів – курка-фрі – ніяк не поєднується з легкими бульбашками прохолодного шампанського. Але – це тільки в нашій уяві. Насправді ж ця парочка просто створена один для одного, незважаючи на те, що, здається, вони з різних світів. Освіжаючий фруктовий смак шампанського прекрасно пом'якшує жирність хрусткої скоринки. Для максимального гастрономічного ефекту курку можна полити соком лимона і присипати дрібною "соломкою" із селери.

Реклама
Курча-фрі @pearlthefoodie
Попкорн

Солоний попкорн загалом прекрасно поєднується з шампанським, але трюфельний попкорн і бульбашки ігристого – на абсолютно іншому гастрономічному рівні. Якщо хочеться отримати ідеальне поєднання, то варто вибирати шампанське блан-де-нуар – біле, вироблене з темних сортів винограду – піно наур або піно міньє.

Попкорн під трюфельним маслом (heatherchristo.com)
Пахлава

Для ласунів важко придумат кращий "акомпанемент" напівсухому шампанському, ніж пахлава. Легкі грейпфрутові ноти ігристого гармонійно поєднуються з густою медовою солодкістю цукрового сиропу. Контрастність текстур і смаків перетворює незвичайне поєднання в справжнє задоволення.

Пахлава @spikey_doodle
Копчені реберця

Складно собі навіть уявити, що хорошим доповненням до апетитного димного аромату червоного м'яса, тільки що знятого з вогню, стане елегантне розе. Але це дійсно так: розе, створене здебільшого з червоного винограду, вдало підкреслює соковите м'ясо реберець, яке варто готувати до тих пір, поки воно відстане від кістки.

Копчені реберця @bruc3daddy
Каррі-лакса

У той час, як індійську кухню справді складно поєднувати з вином, із злегка солодким напівсухим шампанським велика кількість спецій "вживається" прекрасно. Популярний азіатський суп каррі-лакса з локшиною на бульйоні і ігристе вино здаються дивною парочкою, але на практиці вони створюють дивовижний гастрономічний союз.

Каррі-лакса @goddessmia_

Читайте також:

Лучший летний аперитив: розовое вино от А до Я

Где поужинать и выпить коктейль в Монако

Королевская диета: что ест и пьет Елизавета II

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.