До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все про мою полуницю: найкращі рецепти з головними ягодами сезону

Ягоди – найкращий винахід початку літа, – вважає консультантка з харчування і кулінарна журналістка Анастасія Голобородько. – Весь спектр смаків і користі, абсолютний 'instagramable'-вигляд, низька калорійність і підвищена сполучуваність з іншими продуктами. Полуниця-закуска, полуниця в салаті, полуниця на сніданок, полуниця-десерт. Вона прекрасна сама по собі, але якщо є настрій готувати, – тут кілька нескладних рецептів.

3-хвилинний салат з полуницею

Інгредієнти:

Реклама

Жменя шпинату

Полуниця

1-2 шт. буррати

Трюфельна олія

Сіль

Сік лайма або лимона

Приготування:

Листя шпинату (можна також взяти цикорій, руколу) помити і просушити. Додати полуницю і сир. Буррата – опція, можна замість неї використовувати ніжну моцарелу, страчателлу або навіть рікоту. Посолити і заправити ароматною олією.

Полуничний суп з ревенем

Інгредієнти:

5 паростків ревеня

350-500 мл води

3 см кореню імбиру

250 г полуниці

8-12 фініків

1 лайм, цедра

Приготування:

Ревінь очистити від грубих частин на ніжці, нарізати шматочками 2-3 см, додати в каструлю з 250 мл води, тертим імбиром і цедрою лайма. Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 5-8 хвилин, поки ревінь не почне розчинятися. Змішати в чаші блендера з полуницею, фініками без кісточок і водою до потрібної консистенції. Збити. Подавати з йогуртом або кокосовими вершками, квітами бузини і улюбленими суперфудами.

Шоколадний авокадо-мус з полуницею

Інгредієнти:

2 авокадо

⅓ стакана кокосових вершків

2-3 ст. л. рідкого меду або кленового сиропу

3 ст. л. какао

Насіння ½ стручка ванілі або ванільна есенція

Полуниця

Приготування:

Змішати всі складові, окрім полуниці, у блендері і збити до однорідного стану. Розлити мус у склянки. Зберігати в холодильнику упродовж доби. Подавати з полуницею.

Пряний полуничний соус

Інгредієнти:

1 кг полуниці

Цедра ½ апельсина

½ стручка ванілі

1 бодяну

2 коробочки кардамона

Щіпка солі і свіжомеленого чорного перцю

½ ч. л. молотого імбиру

½ ч. л. кориці

1 ст. л. рідкого меду

Приготування:

Полуницю помити, видалити плодоніжки, порізати ягоди навпіл. Усі прянощі подрібнити в блендері або за допомогою ступки і мисочки, бадян можна залишити цілим. Змішати в глибокій мисці з ягодами. Виделкою розім'яти м'яку частину ягід з прянощами, але переконатися, що деякі залишилися цілими. Додати мед і ще раз перемішати. Накрити харчовою плівкою і залишити маринуватися в холодильнику мінімум годину. Зберігати соус до 5-7 днів. Подавати до ранкових млинців або граноли, йогурту, морозива.

Полуниця в шоколаді

Інгредієнти:

2 плитки чорного шоколаду

1 кг полуниці

Горіхи

Фісташки, мигдаль або гарбузове насіння очистити і порубати на доволі великі шматочки. Розтопити шоколад, занурити в нього полуницю, за бажанням можна обваляти в горіхах. Викласти на пергамент, помістити в холодильник на 15 хвилин.

Полуничний дайкірі

Інгредієнти:

5 ягід полуниці

2 чайні ложки цукру

35 мл світлого рому

1 столова ложка полуничного лікеру

25 мл соку лайма

Приготування:

Усі інгредієнти змішати і розім'яти з полуницею до стану пюре. Додати лід і збити. Розлити в келихи і подавати зі свіжою полуницею ззовні або полуничним сорбетом всередині.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.