До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих українських треків 2019 року

2019-й став хорошим роком для української музики: були несподівані дуети, якісний хіп-хоп і навіть джазові відкриття. За день до Нового року Vogue.ua вибирає 10 головних треків 2019-го.

Аліна Паш – Bosorkanya

Яскрава, іронічна, прямолінійна співачка Аліна Паш дещо символізує нову Україну: сміливу і модну. Кожен трек і кожен кліп Аліни – подія. Найяскравіший її реліз цього року, "Bosorkanya", доводить: власна ідентичність та історія – нескінченне джерело натхнення для будь-якої творчої людини. У Закарпатті, звідки родом співачка, боросканями називають жінок з магічними здібностями – це чаклунки, яких поважає і побоюється все село. Трек "Bosorkanya" увійшов до дебютного альбому Аліни Паш "Pintea:Gory".

Реклама
ONUKA – ZENIT

"ZENIT" звучить як гуцульська веснянка ХХІ століття: зухвала, динамічна, з енергійним грувом. У записі можна почути цимбали, бандуру, дримбу і духові. Також у цьому треку є семпли з древніх пластинок, які лідер гурту Ната Жижченко знайшла в Чернігові, це записи її дідуся. "ZENIT" – та сама сучасна українська музика, яку хочеться і потрібно експортувати на Захід.

alyona alyona – Велика й смішна

У цей огляд легко міг би потрапити будь-який трек alyona alyona – головного відкриття в українській музиці 2019 року. Проте, ми обрали саме "Велика й смішна" – в якійсь мірі програмний трек Олени Савраненко, відвертий і автобіографічний. Трек увійшов до дебютного альбому артистки "Гармата". Важливий тут насамперед текст, бо пише alyona alyona не пісні, а поезію, яка потрапляє прямісінько в око.

Гурт [O] – Чим Я Не Така?

Гурт [О] – один з найцікавіших музичних проєктів нової хвилі в Україні. Такий вигляд має поп-музика майбутнього: танцювальна, романтична, легка, але змістовна. У кліпі на трек "Чим Я Не Така?" солістка гурту Оля Чернишова співає, коли висить на дереві вниз головою; співає про себе і про суспільство – і доводить, що вона космічна дівчина української сцени.

THE HARDKISS – Helpless/Щедрик

Цього року гурт The Hardkiss представив нову програму "Акустика", і це була чудова ідея. Розкішний джазовий голос солістки гурту Юлії Саніної буквально створений для акустики. Хіти The Hardkiss – "Make up", "Stones", "Прірва", "Журавлі" – в акустиці звучать так, що по шкірі пробігають мурашки: глибше, чистіше, тонше, ніж у традиційній агресивній рок-манері. Найкрасивіший трек в акустичній програмі – "Helpless/Щедрик".

Луна – Дельфины

Мало хто вміє так просто і точно говорити про почуття, як співачка Луна. "Дельфины" – титульний трек її нового альбому під назвою "Транс", про створення якого вона розповіла в великому інтерв'ю для жовтневого номера Vogue. "У пісні "Дельфины" я співаю про свої почуття, які розкриваю через метафори природи і стихії. Дельфіни – це чиїсь бажання, які жадають моєї взаємності, але я їм більше не вірю", – каже Луна.

alyona alyona feat. JAMALA – Забирай

Рік був успішним на дуети – Юлія Саніна і Тіна Кароль, Тіна Кароль і Бумбокс, але, мабуть, найяскравіша колаборація року – Джамала і alyona alyona. Спільний трек називається "Забирай". Присвячена пісня цькуванню в соцмережах і булінгу: "Забирай свої коменти, забирай вподобайки, перестань мені спамити у дірект свої байки. Якщо ціль твоя корисна, якщо все це не щиро, забери свої руки від творчості".

YOURA – GRUZOVIK

YOURA – сольний проєкт продюсера Kruzheva music і одного з найзагадковіших українських музикантів Юрія Бардаша. Дотепні, прямолінійні, точні рядки "А ти чо такой злой" з альбому "PREDICTOR" вже стали цитатою в українському інтернеті. "Gruzovik" – дебютний трек YOURA, який хочеться слухати на повторі і щоразу захоплюватися точністю формулювань Бардаша.

СТАСІК – Ніж

Стасік – нова українська артистка, за якою слід пильно стежити. Анастасія Шевченко грала в театрі "ДАХ", а тоді була на фронті. В українську музику Стасік увірвалася, наче ураган, – сміливими, агресивними і до сліз хворобливими треками про війну, насильство і суспільство.

Monatik – Ресницы безопасности

Без Дмитрія Монатика, який цьогоріч випустив альбом "LOVE IT ритм" і відіграв концерт на НСК "Олімпійському", цей список точно не був би повним. Трек "Ресницы безопасности" увійшов до альбому і залишився майже непоміченим, а даремно: це точний, чесний, поетичний трек про улюблене місто, самосприйняття у світі і мрії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.