До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ексклюзив: як гурт The Hardkiss готується до туру "Акустика"

7 жовтня The Hardkiss вирушає в тур з новою програмою "Акустика". На генеральній репетиції напередодні гастролей побувала команда vogue.ua.

Юлія Саніна та музиканти

Розкішний джазовий голос фронтвумен гурту Юлії Саніної просто створений для акустики. На генеральній репетиції Юля у своїй стихії: здається, за тиждень до турне можна і поберегти голос, але ні – вона не шкодує себе, грає голосом та кайфує від кожного звуку. Хіти The Hardkiss: Make up, Stones, "Прірва", "Журавлі", – в акустиці звучать так, що по шкірі пробігають мурашки: глибше, чистіше, тонше, ніж у традиційній агресивній рок-манері.

Реклама
Юлія Саніна

"Мініоркестр" з 15 музикантів (з них чотири – скрипалі), три режисери-постановники, три танцюристи, декорації і складні інсталяції, пів року репетицій – до програми "Акустика" The Hardkiss підготувалися серйозно. "Я завжди хотіла заспівати повністю акустичну програму, – розповідає Юлія Саніна. – Вона дуже вокальна. Я можу проявити голос, розкритися: є повітря, можна пограти голосом більше, ніж у рок-програмі. В "Акустиці" я справді багато співаю – простір не залитий електронними інструментами, які часто забивають вокал. Ми розуміли, що великий концерт зіграємо тільки 2021 року до 10-річчя гурту, і вирішили, що до цього хочемо придумати новий формат. Шанувальники давно просили нас про шоу з оркестром або акустичною програмою – і ми вибрали акустику".

За режисуру шоу відповідає команда з трьох осіб. Це Марія Григоращенко, Наталія Лисенкова та Наталія Ровенська з групи TRI. Direction, яка цьогоріч готувала номер Pink на церемонії Brit Awards у Лондоні, а також працювала над шоу The Hardkiss "Залізна ластівка". "Ми почали розробляти концепцію більше пів року тому і одразу вирішили, що це буде не традиційний концерт, а радше театральне шоу, – розповідають Наталія Лисенкова та Марія Григоращенко. – Ми будуємо декорації і робимо інсталяцію; вперше в історії гурту запросили перформерів: це Анатолій Сачивко, Анастасія Харченко та Олександр Пташник з української команди Apache Crew".

Юлія Саніна і Вал Бебко

The Hardkiss везуть у турне команду з 15 музикантів. Багато з них добре знайомі українському глядачеві – наприклад, бек-вокалістки Аліна Косенко і Олександра Макарівська грають з Джамалою, цимбаліст Андрій Войчук постійно виступає у складі гурту ONUKA (щоправда, він візьме участь лише в концерті в Києві), а Євгеній Кібілев – барабанщик Скай. "Незвично слухати свої пісні в акустиці: талановиті музиканти допомогли нам по-новому поглянути на свої хіти. Я тепер жартую, що ми так і залишимося в цьому складі – нам дуже добре разом", – каже Юля Саніна. Окрасою київського концерту стануть цимбали. "Ми хотіли крім традиційного звучання запропонувати щось незвичайне для акустичної програми. Перебирали безліч інструментів, від індійських до українських, у результаті зупинилися на цимбалах".


Вал Бебко

Андрій Войчук

Костюми для шоу готує дизайнер Іван Фролов, у портфоліо якого – образи для концертів Джамали, Monatik, "Время и стекло". У Юлі і танцюристів будуть кілька образів – окремо для гастролей країною і окремо для київського концерту.

<b>Хардкисс</b>

3 і 4 листопада The Hardkiss дадуть концерти в київському палаці "Україна".

Текст: Дарія Слободяник

Фото: Андрій Максимов

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.