До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джамала і Alyona Alyona записали спільну пісню про булінг

Мабуть, це найяскравіша колаборація року: Джамала і зірка українського хіп-хопу Alyona Alyona записали спільний трек "Забирай". Присвячена пісня хейту в соцмережах і цькуванню: "Забирай свої коменти, забирай вподобайки, перестань мені спамити у дірект свої байки. Якщо ціль твоя корисна, якщо це все не щиро, забери свої руки від творчості".

"Сьогодні соцмережі стерли межі між артистом і слухачами, – каже Джамала. – Наче і добре, ти можеш написати кому завгодно і отримати відповідь безпосередньо. Але для артиста це пастка. Відповіси – людина починає думати, що ти спілкуватимешся з нею постійно. Не відповіси – "зазналася, зіркова хвороба". Іноді люди не розуміють, що у тебе є сім'я, особисте життя, ти не можеш відповісти всім! Ну і головне – це кібербулінг, якого зазнають як артисти, так і звичайні люди. Коментарі в соцмережах можуть боляче ранити, особливо, якщо це не критика, а образи. Тому ми присвятили "Забирай" темі хейту в інтернеті".

Джамала і Alyona Alyona

Одночасно з піснею вийшов і кліп. Його режисер – Антон Штука, оператор – Іван Фоміченко. Над музикою працювали Джамала і бітмейкер Teejay, автор тексту – Alyona Alyona.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.