До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Водний баланс: 5 рецептів страв з кавуна

У кавуна ніжний аромат, ненав’язлива солодкість, хрустка м’якоть, а в нестерпну спеку він такий самий гарний друг, як і санскрин. І навіть краще, адже в ньому багато вітамінів А, С, магнію й антиоксидантів. І хоч кавун добрий сам по собі, ми вибрали п’ять рецептів, у яких він звучить по-особливому.

Салат з креветок і кавуна

Освіжний і пікантний салат для недільного бранчу на терасі.

Реклама

Інгредієнти:

400 г м’якоті кавуна

12 креветок

50 г кеш’ю

1 ст. л. кунжуту

2 лайми

2 шт. цибулі-шалот (біла частина)

0,5 пучка м’яти

1 червоний чилі,

1 пучок шпинату

2 ст. л. оливкової олії

Сіль, перець — на смак

Приготування:

З лайма зняти цедру й відкласти, а в сокові, дрібно порізаному перці чилі без насіння, солі й перці маринувати очищені сирі креветки впродовж 15 хвилин. Тим часом кеш’ю й насіння кунжуту підсушити до легкого рум’янцю й відкласти. У салатницю додати листя м’яти, шпинату, порізаний великими кубиками кавун, кільця цибулі, цедру лайма. Обсмажити в олії креветки по одній хвилині з кожної сторони, відкласти. Маринад від креветок тушкувати в сковорідці хвилину, додати в страву як заправу. Побризкати оливковою олією, свіжомеленим перцем і перемішати. Зверху викласти креветки, посипати кунжутом і кеш’ю.

Кавун із сирним мусом і червоним чилі

Хрустка солодка м’якоть кавуна, м’який козячий сир і келих білого мінерального вина із Сансера — три товариші, що стали гастрономічною класикою.

Інгредієнти:

800 г м’якоті кавуна

100 г м’якого козячого сиру

20 г вершків 33%

10 г перцю чилі

Свіжий тархун, морська велика сіль, білий свіжомелений перець — на смак

Приготування:

Кавун нарізати великими кубиками, приправити сіллю, білим перцем, чилі без насіння, нарізаним тонкими кільцями, і перемішати. Сир, тархун і вершки збити в блендері. Викласти на блюдо кавун зі спеціями, кожну часточку прикрасити кулькою сирного мусу й гілочкою естрагону.

Кавуновий гаспачо

Іспанські кулінари часто використовують під час приготування абсолютно різних страв один трюк — змінюють томати на кавун або міксують ці дві ягоди. Варто спробувати.

Інгредієнти:

500 г м’якоті кавуна

1—2 краплі соусу Табаско

1 ч. л. бальзамічного оцту

5 г базиліку

2 великі рожеві помідори

2 зубки часнику

10 г водоростей вакаме

3 великі маслини

Пучок базиліку

Оливкова олія, сіль, перець — на смак

Приготування:

Нарізати дрібно маслини й залишити просушитися на годину. Збити в блендері до однорідної маси м’якоть кавуна, очищені томати, табаско, бальзамічний оцет, оливкову олію й базилік, залишивши кілька листочків для прикрашення. Процідити й охолодити. З кавуна ложкою для морозива вирізати кілька кульок, викласти на тарілку й залити гаспачо, прикрасивши кришивом з оливок і листям базиліку.

Кавун на грилі

Легкий гарнір, який добрий з усім — м’ясом на грилі, запеченою рибою, морепродуктами, сирами, травами й горіхами.

Інгредієнти:

½ кавуна

½ пучка розмарину

Морська сіль, оливкова олія — на смак

Приготування:

Кавун нарізати пласкими трикутниками зі шкіркою, але очистити від кісточок. Маринувати 20 хвилин в оливковій олії з морською сіллю й рубаним розмарином. Обсмажити на сковорідці гриль за високої температури з обох сторін по 1 хвилині.

Кавунове карпачо з прошуто

Пікантна й хрустка закуска до келиха просеко.

Інгредієнти:

6 слайсів прошуто

2 кг кавуна

50 г зеленої цибулі

Велика морська сіль, свіжомелений червоний перець — на смак

2 ст. л. оливкової олії

Приготування:

Слайси прошуто викласти на деко й запікати в розігрітій до 200 °C духовці сім хвилин. Відтак остудити й поламати. Зелену цибулю дрібно нарізати. Кавун очистити від шкірки й насіння, порізати тонкими скибочками й добре охолодити. Потім викласти на блюдо, посипати великою сіллю й свіжомеленим червоним перцем, збризкати оливковою олією, присипати зеленою цибулею й шматочками прошуто.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.