Vogue Kitchen: як приготувати кнаффе за рецептом шеф-кухаря Вови Ташаєва
Vogue.ua спільно з брендами BORA і V-ZUG запустили спецпроєкт Vogue Kitchen. Найкращі українські шеф-кухарі діляться ексклюзивними рецептами, секретами і лайфхаками. Bon Appetit!
У новому відео Вова Ташаєв, бренд-шеф мережі First Line Group, шеф-кухар ресторанів "ЖЗЛ", "Любимий дядько", "Італійська редакція", готує для читачів vogue.ua свій улюблений десерт — кнаффе, страву арабської кухні. Гарний привід запросити на вечерю друзів — ви точно здивуєте всіх, якщо подасте до чаю або кави оригінальний десерт кнаффе.
Для цього кулінарного десерту Вова Ташаєв застосував теппан варильної поверхні зі вбудованою витяжкою BORA і комбіновану духову шафу з парою V-ZUG. Спочатку ми обсмажували кнаффе на теппані у великій кількості топленого масла, але завдяки варильній поверхні зі вбудованою витяжкою BORA боятися запахів не варто. Інноваційна витяжка не дає випаровуванням жодного шансу, миттєво затягуючи їх донизу; до того ж, її дуже легко і швидко мити.
Опісля ми запікали кнаффе в духовій шафі, використовуючи функцію "обдув гарячим повітрям". Цей режим застосовує комбінацію пари і гарячого повітря та ідеально підходить для приготування десертів — вони виходять ніжними і легкими.
Складові:
Тісто кадаіфі 70 г
Сир моцарела 60 г
Цукор 300 г
Лимон 1 шт.
Масло вершкове 30 г
Масло топлене 30 г
Цукрова пудра 5 г
Трояндова есенція 1 г
Малина свіжа або с \ м 150 г
Фісташки очищені 20 г
Чебрець 1 г
Варення з троянди 30 г
Сіль 1 г
Приготування:
Кадаіфське тісто розбираємо на волокна і нарізаємо (або рвемо) на шматочки завдовжки близько 8-10 см. Додаємо цукрову пудру, чебрець, трохи солі і розтопленого вершкового масла, все добре перемішуємо. На пергамент кладемо круглу форму. На дно викладаємо частину тіста, рівномірно розкладаємо по дну форми. Моцареллу натираємо на тертці і викладаємо на тісто так, щоб від країв залишався невеликий зазор. Зверху викладаємо другу частину тіста. Так само рівномірно розгладжуємо і трохи притискаємо кнаффе. Ставимо в морозильну камеру на 30 хвилин. Робимо малинове пюре і цукровий сироп: 100 г цукру розводимо з водою 1:1 і прогріваємо до повного розчинення. Після того, як охолоне, додаємо одну краплю трояндової есенції. Малину прогріваємо з цукром у пропорції 3:1, перебиваємо в блендері і проціджуємо через дрібне сито. На теппані у великій кількості топленого масла обсмажуємо кнаффе до гарної скоринки з двох боків. Ставимо в духовку на 180 градусів на 2-3 хвилини. Дістаємо з духовки, рясно поливаємо цукровим сиропом з трояндовою есенцією. Викладаємо на тарілку, натираємо зверху цедру лимона, посипаємо чебрецем і крупно посіченими фісташками, кладемо 2-3 ложки варення з троянди. Подаємо кнаффе з малиновим соусом.
Режисер: Anna Bugakova
Оператор: Igor Lymar
Гафер: Anush Akhtarniya
Звукорежисер: Xenia Vinogradova
Грумінг: Margarita Bondarenko
Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina
Локація: дизайн-простір "Проект 900"
Особлива вдячність – мережі крамниць "12 Персон"