До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Vogue Kitchen: як приготувати кнаффе за рецептом шеф-кухаря Вови Ташаєва

Vogue.ua спільно з брендами BORA і V-ZUG запустили спецпроєкт Vogue Kitchen. Найкращі українські шеф-кухарі діляться ексклюзивними рецептами, секретами і лайфхаками. Bon Appetit!

У новому відео Вова Ташаєв, бренд-шеф мережі First Line Group, шеф-кухар ресторанів "ЖЗЛ", "Любимий дядько", "Італійська редакція", готує для читачів vogue.ua свій улюблений десерт — кнаффе, страву арабської кухні. Гарний привід запросити на вечерю друзів — ви точно здивуєте всіх, якщо подасте до чаю або кави оригінальний десерт кнаффе.

Реклама

Для цього кулінарного десерту Вова Ташаєв застосував теппан варильної поверхні зі вбудованою витяжкою BORA і комбіновану духову шафу з парою V-ZUG. Спочатку ми обсмажували кнаффе на теппані у великій кількості топленого масла, але завдяки варильній поверхні зі вбудованою витяжкою BORA боятися запахів не варто. Інноваційна витяжка не дає випаровуванням жодного шансу, миттєво затягуючи їх донизу; до того ж, її дуже легко і швидко мити.

Опісля ми запікали кнаффе в духовій шафі, використовуючи функцію "обдув гарячим повітрям". Цей режим застосовує комбінацію пари і гарячого повітря та ідеально підходить для приготування десертів — вони виходять ніжними і легкими.

<b>Vogue kitchen 3</b>

Складові:

Тісто кадаіфі 70 г

Сир моцарела 60 г

Цукор 300 г

Лимон 1 шт.

Масло вершкове 30 г

Масло топлене 30 г

Цукрова пудра 5 г

Трояндова есенція 1 г

Малина свіжа або с \ м 150 г

Фісташки очищені 20 г

Чебрець 1 г

Варення з троянди 30 г

Сіль 1 г

Приготування:

Кадаіфське тісто розбираємо на волокна і нарізаємо (або рвемо) на шматочки завдовжки близько 8-10 см. Додаємо цукрову пудру, чебрець, трохи солі і розтопленого вершкового масла, все добре перемішуємо. На пергамент кладемо круглу форму. На дно викладаємо частину тіста, рівномірно розкладаємо по дну форми. Моцареллу натираємо на тертці і викладаємо на тісто так, щоб від країв залишався невеликий зазор. Зверху викладаємо другу частину тіста. Так само рівномірно розгладжуємо і трохи притискаємо кнаффе. Ставимо в морозильну камеру на 30 хвилин. Робимо малинове пюре і цукровий сироп: 100 г цукру розводимо з водою 1:1 і прогріваємо до повного розчинення. Після того, як охолоне, додаємо одну краплю трояндової есенції. Малину прогріваємо з цукром у пропорції 3:1, перебиваємо в блендері і проціджуємо через дрібне сито. На теппані у великій кількості топленого масла обсмажуємо кнаффе до гарної скоринки з двох боків. Ставимо в духовку на 180 градусів на 2-3 хвилини. Дістаємо з духовки, рясно поливаємо цукровим сиропом з трояндовою есенцією. Викладаємо на тарілку, натираємо зверху цедру лимона, посипаємо чебрецем і крупно посіченими фісташками, кладемо 2-3 ложки варення з троянди. Подаємо кнаффе з малиновим соусом.

Тарілки, блюдце, чашка для еспресо, молочник – все з колекції Hibiscus, Wedgwood; виделка та ніж, Sambonete Retail

Режисер: Anna Bugakova

Оператор: Igor Lymar

Гафер: Anush Akhtarniya

Звукорежисер: Xenia Vinogradova

Грумінг: Margarita Bondarenko

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Локація: дизайн-простір "Проект 900"

Особлива вдячність – мережі крамниць "12 Персон"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.