RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

6 причин додати імбир до свого раціону

20 травня 2020

Пандемія коронавірусу привернула увагу до багатьох продуктів, які допомагають нашому імунітету. Однак головною зіркою став імбир. Лікарі з центру Ananda in the Himalayas розповіли нам про його корисні властивості й поділилися порадами, як його використовувати з максимальною користю для здоров’я.

Поліпшує апетит, травлення й обмін речовин

Найкраще вживати свіжий імбир (дрібно нарізаний або натертий на тертці), розведений у теплій воді, змішаній з дрібкою кам’яної солі 1-2 рази на день перед споживанням їжі.

Розріджує кров

Якщо за призначенням лікарів є потреба розріджувати кров, то саме імбир може допомогти розв’язати проблему. Для цього потрібно 15 мл свіжого соку імбиру змішати з 1 столовою ложкою меду — вживати вранці натще.

Запобігає аутоімунним захворюванням

У разі регулярного вживання імбир може допомогти в питанні аутоімунних захворювань. Змішайте 5 г сухого порошку імбиру з 5 г порошку гудучі й вживайте рано вранці. Це корисно зокрема й для людей, які страждають на ревматоїдний артрит і хронічні запалення.

Очищає печінку

Розведіть 20 мл щойно вичавленого імбирного соку в 100 мл теплої води й випивайте один раз на день вранці натще.

Підтримує рівень глюкози в крові

Змішайте 5 г сухого порошку імбиру з 2,5 г порошку кориці, вживайте двічі на день за 30 хвилин до сніданку й увечері — із чайною ложкою меду або розведеним у невеликій кількості теплої води.

Впливає як бронхолітик

Це муколітик, який очищає мокроту, слизові виділення й знімає застійні явища у верхніх і нижніх дихальних шляхах. Змішайте 20 мл імбирного соку з 1 столовою ложкою меду й вживайте вранці (близько 6:00) і ввечері (близько 18:00).

здорове харчування ·

Ще в розділі Living

Популярне