До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Масаж гуаша: чому він знову на піку популярності

Зимові канікули найкращий час, щоб приділити його догляду за шкірою. Навіть у відпустці або в дорозі: гуаша найбільш портативний і прикладний з усіх відомих світу б'юті-гаджетів. Що таке скребок гуаша і як правильно робити масаж гуаша, розбираємося в подробицях

Сьогодні скребки гуаша використовують зіркові косметологи й візажисти, їх демонструють у відеоуроках знаменитості, а в LA, NY і Парижі є салони й корнери, що спеціалізуються на масажі гуаша. Так, у паризькому універмазі Le Bon Marche розмістився корнер Cha Ling Spirit of Tea. Мало хто знає, але це нішевий стартап LVMH, величезного концерну, який об’єднав гіганти Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo тощо.

Реклама
Cha Ling Spirit of Tea

Розкішний паризький бренд фітокосметики Sisley випустив гуаша у вигляді листочка гінкго.

Ginkgo Gua Sha, Sisley Paris

Масаж з ним пропонують в Sisley spa, але можна купити його для домашнього використання (в Україні доступний в "Ароматеці") — і насолоджуватися всіма перевагами.

Гуаша — модний масажер, який сьогодні є майже в кожній косметичці. Новий — добре забутий старий: насправді, скребок прийшов зі давньокитайської медицини. Формою він нагадує лапку тварини, виготовляють його з різних матеріалів, переважно органічних: нефрит, агат, дерево, ріг, кістка.

Гуаша — не тільки сам масажер, а й назва старовинної масажної техніки. Чим гарний масаж гуаша: він усуває ранкову набряклість; допомагає підсилити кровообіг і лімфотік, а отже й підсилити обмін речовин у клітинах шкіри та поліпшити колір обличчя не тільки завдяки механічному впливові, а й унаслідок активації метаболізму. Гуаша знімає напругу, тонізує шкіру, допомагає поліпшити контури обличчя: чіткіше промалювати вилиці, прибрати подвійне підборіддя й окреслити овал.

Масаж гуаша роблять і для обличчя, і для тіла. Нерідко після нього залишаються сліди як подряпини: це підшкірні травми судин. Довіряти такий масаж ліпше фахівцеві: самостійно важко розрахувати силу натиснення й можна нашкодити собі. Але й самотужки можна впоратися: головне рухатися знизу вгору, від центру — до периферії. Добре поєднувати масаж стегон, сідниць і живота з ліполітичною олійкою.

Масажна олійка для скульптурування фігури Body Sculptor Body Oil, Alqvimia, та масажер гуаша Body Restorer, Hayo'u

"Масаж гуаша має протипоказання, — каже косметологиня My Clinic Карина Бородько. — Розацеа, купероз, герпес у стадії загострення, акне й цяткові висипи — стани й проблеми, у разі яких масаж гуаша не рекомендований. Не можна робити його й у разі ГРВІ: стан може погіршитися. Друге, — додає Карина, — ніколи не можна масажувати шию в зоні щитоподібної залози".

Масаж гуаша треба робити поверх засобів і ніколи — поверх сухої шкіри. Краще вибирати олійні текстури, тоді скребок м’яко й ніжно ковзає. Ще один нюанс: олійка має бути косметичною: не ефірною, не рослинною. Ліза Елдрідж робить такий масаж після вечірнього очищення шкіри, поверх улюбленої олійки.

Ось стисла інструкція, як робити масаж гуаша:

1. Взяти масажер, спрямовуючи фігурні "пальчики" вгору, і, притискаючи увігнуту частину до шкіри, рухатися від перенісся до вилиць і скронь. Після 10 рухів повторити з іншого боку обличчя.

2. Розмістити скребок горизонтально, притиснути увігнуту частину до чола й ніжно масажувати в напрямку до лінії росту волосся. Повторити 10—20 разів.

3. Увігнутою частиною масажувати шию в напрямку до підборіддя. Важливо: працювати можна тільки з бічними зонами шиї, не зачіпаючи центральної, де розміщується щитоподібна залоза. Увігнутою стороною можна також опрацювати носогубні складки, рухаючись від ніздрів до вух.

4. Загостреною частиною пропрацювати лінію підборіддя, рухаючись від нижньої точки підборіддя вгору.

Фото: Rocio Badiola @rociobadiola

Стиль: Sara Escriche @saraescriche_stylist

Макіяж та зачіски: Carla Agudo @therawskin x Calmlish @calmlishcph

Асистент візажиста: Laura Bartrina @bokehmakeup

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.