До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Б'юті-гід: правила захисту від сонця

Про базові правила захисту від сонця розповідають експерти марки HydroPeptide — Ерін Ларсон і епігенетик, лікар Ніл Кітчен.

Живильна олія для тіла з блиском Nourishing Glow, HydroPeptide

Найважливіше, що треба знати про захист від сонця, — це те, що він необхідний. Щодня. Для обличчя краще вибирати засоби з мінеральними (фізичними) "блоками": діоксидом титану, оксидом цинку або їх комбінацією. Існують також хімічні фільтри, але деякі з них можуть бути небезпечними для шкіри — і для навколишнього середовища. У поєднанні вони стабілізують один одного, що, в підсумку, сприятливо впливає на шкіру. Ми рекомендуємо обирати сонцезахисні засоби з антиоксидантами.

Реклама
Сонцезахисний засіб без тону Solar Defense Non-Tinted, сонцезахисний засіб з тоном Solar Defense Tinted, все HydroPeptide
Трапляється, що сонцезахисні засоби викликають алергію — причому реакція може з'явитись на будь-який компонент, — це непередбачувано і може трапитися з кожним. Вона найчастіше виникає на хімічні фільтри. По всьому світу все частіше забороняють використання оксибензону і октиноксату в сонцезахисних засобах, адже вони дуже шкодять навколишньому середовищу.

Якщо говорити про те, якому типу фільтрів надати перевагу, то ми завжди рекомендуємо фізичні (мінеральні) — менше ризику, що вони спричинять роздратування. Оксид цинку — найкраще, що можна вибрати.

Сонцезахисний засіб без тону Solar Defense Non-Tinted, HydroPeptide

Навчитися читати етикетки сонцезахисних засобів нескладно. Проблема в тому, що для них у світі не існує єдиної системи позначень. Гарантувати ефективність продукту жодна абревіатура не може. Найкраще, що можна зробити, — оцінити, в якому порядку позначені активні речовини в переліку інгредієнтів. Перші позиції свідчать про їхню високу концентрацію.

Сонцезахисний безколірний засіб Solar Defence Non-Tinted, HydroPeptide

Абревіатура SPF означає "сонцезахисний фактор" (sun protection factor) і визначає, скільки променів заблоковано. SPF 30 (мінімум) рекомендовано для щоденного застосування — чи в місті, чи в горах. Для активного проведення часу на сонці ми рекомендуємо SPF 50 і вище. І, звичайно, не важливо, хмарно на вулиці чи сонячно.

Сонцезахисний тонуючий засіб Solar DefenceTinted, HydroPeptide

Наносити сонцезахист потрібно що дві години, а також після кожного купання та інших справ, які могли послабити його — наприклад, за умови активного потовиділення. В результаті правильного сонцезахисту шкіра не обгоряє, не з'являються пігментні плями та зморшки.

Підкреслити красу шкіри влітку можна не так засмагою, як мерехтливими засобами зі світловідбивними частинками. Найкращі з них працюють не просто як декоративна косметика, але ще і зволожують та живлять шкіру.

Живильна олійка для тіла з блискітками Nourishing Glow, HydroPeptide

Б'юті-спільнота вічно сперечається, як правильно наносити сонцезахисний крем: до макіяжу чи після, перед зволоженням чи після. Так от, засоби з мінеральними фільтрами (ми пам'ятаємо, це діоксид титану або цинку) наносять поверх догляду (сироваток, зволожувальних засобів і так далі), але перед макіяжем. Засоби з хімічними фільтрами можна наносити і перед зволоженням.

Сонцезахисний засіб з тоном Solar Defense Tinted, сонцезахисний антивіковий засіб для тіла Solar Defense Body, все — HydroPeptide

Кількість засобу, необхідного для повного і беззастережного захисту від сонця, може коливатися — банально, але факт — залежно від форми обличчя і розмірів тіла. Важливо переконатися, що засіб нанесено рівно, в достатній кількості.

Сонцезахисний засіб з тоном Solar Defense Tinted, HydroPeptide

Важливо пам'ятати, що мало який тональний засіб забезпечить необхідний захист від сонця. Тому санскріни краще використовувати як додаток до макіяжу — або замість нього.

Сонцезахисний засіб без тону Solar Defense Non-Tinted, сонцезахисний засіб з тоном Solar Defense Tinted, сонцезахисний антивіковий засіб для тіла Solar Defense Body, все — HydroPeptide
Наука про захист шкіри від сонця розвивається. З'являються все більш досконалі склади: легші в нанесенні, менш помітні, зручні для щоденного застосування. Головне, знайти "свій" засіб. Це буде корисно і для здоров'я, і для свіжості шкіри.

Вибрати сонцезахисні засоби HydroPeptide і купити їх можна тут.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.