До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що подивитися та почитати про аутизм: радять експерти

Всесвітній день поширення інформації про аутизм відзначає людство 2 квітня. Втім, актуальність інформації про людей з аутизмом не обмежується цією датою. Фонд FutureforUkraine створив сайт, де зібрав основну інформацію про прояви аутизму, про те, як варто спілкуватися з людьми із РАС та поширені міфи про аутизм, що побутують у суспільстві. Для vogue.ua Фонд зібрав підбірку корисної художньої літератури, посібників та фільмів, які допоможуть нейротиповим людям збагнути світ людей в аутичному спектрі.

Серіал "Нетиповий" (Atypical), Netflix

Драматичний серіал на 4 сезони про те, як хлопець із РАС нарешті наважується влаштувати своє особисте життя, і це приводить усю його сім’ю на шлях самопізнання.

Книга "Голос Карлі". Пробиваючись крізь аутизм

Книга розповідає історію учасника руху за поінформованість про аутизм Артура Флейшманна та його доньку Карлі, якій діагностували важку форму аутизму та відсутність мовлення. Багато років Артур Флейшманн прожив у зневірі, що донька ніколи не зможе спілкуватися з навколишнім світом, проте шляхом невпинної роботи їм обом вдається це змінити.

Електронний посібник для батьків дітей із РАС "Подорожі без бар’єрів. Соціальна історія"

Ілюстрований посібник розповідає історію про хлопчика Михайлика та його найкращого друга — м’яку іграшку Левчика. Книга допоможе підготуватися до першої подорожі літаком. Посібник можна завантажити безплатно на Yakaboo.

Подкаст про аутизм від "Літера А"

Про те, як бути батьками дитини з аутизмом і насолоджуватися таким батьківством, та про прості кроки, які можуть зробити суспільство толерантнішим. Слухати на YouTube.

"Довідник безбар’єрності"

Посібник у спілкуванні з різними людьми. Тут ви знайдете відповіді на питання про гендерну рівність, інклюзію, різноманіття нашого оточення, а також дізнаєтесь, як правильно називати людей з ментальними розладами.

Онлайн-конференція "Я можу!"

Найбільша в Україні щорічна конференція в галузі роботи з людьми з аутизмом за участі фахівців з поведінкової терапії, логопедії, освітян у сфері інклюзії та громадських діячів. Офлайн захід пройшов 23—24 березня у Львові. Переглянути онлайн-запис конференції можна відправивши запит на інстаграм-сторінці "Я можу!".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.