До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Знакові ролі в кіно, які мало не дісталися комусь іншому

А що коли б знаменитих персонажів зіграв би хтось інший, а не той, кого ми звикли бачити в цій ролі? Таке цілком могло статися...

Джордж Клуні в ролі Ноя у фільмі "Щоденник пам'яті"? За словами оскароносного актора, це мало не сталося. Клуні розповів про кастинг під час інтерв'ю Entertainment Weekly: "Кілька років тому мені запропонували знятися у фільмі під назвою "Щоденник пам'яті", в якому зрештою знявся Райан Гослінг". Для тих, хто не знайомий з романтичною драмою за романом Ніколаса Спаркса, "Щоденник пам'яті" це історія кохання Ноя і Еллі. Ноя зіграв Райан Гослінг, а Еллі Рейчел Макадамс. Хімія між ними на екрані була настільки сильною, що за кадром переросла в дворічні стосунки, і багато в чому завдяки цій хімії фільм став одним з найулюбленіших романтичних фільмів усіх часів.

Реклама

Хоча на той час вона вже зіграла свої знакові ролі в стрічках "Практична магія" і "З широко заплющеними очима", Ніколь Кідман була налаштована на роботу в іншому блокбастері 1990-х, де зрештою зіграла Джулія Робертс. Кідман розповіла про своє бажання зіграти роль голлівудської актриси Анни Скотт, екранної любові Х'ю Гранта в ромкомі 1999 року "Ноттінг-Хілл". "Я дійсно хотіла роль, яку зіграла Джулія Робертс, — сказала Кідман і пояснила, чому вона думала, що не має шансу на цю пам'ятну роль. — Я була недостатньо відомою і недостатньо талановитою". Кідман також розповіла, що вона "збиралася зіграти невелику роль" в іншому фільмі Річарда Кертіса — "Реальна любов".

До зіркових ролей в "Кімнаті" і "Капітані Марвел" Брі Ларсон брала участь у багатьох прослуховуваннях на ролі, які могли набагато раніше прославити її. І коли ми говоримо про багато, ми маємо на увазі, що Ларсон безрезультатно відвідала десятки кастингів. На своєму YouTube-каналі володарка "Оскара" розповіла про 33 ролі, на які вона пробувалася, але не пройшла. Одна з них — роль в "Голодних іграх". Ларсон цілком можна уявити як Кітнісс Евердін з луком і стрілами (роль, яку зіграла Дженніфер Лоренс), що бореться за своє життя. Або, можливо, в ролі когось, кому так само не поталанило бути відібраним для змагань. Ларсен також поділилася, що пробувалася на ролі в шоу "Пліткарка", "Теорія великого вибуху" і фільмі "Аватар".

Через 25 років після виходу фільму на екрани, нам уже важко уявити класику 1995 року "Безглузді" без головних героїнь, Алісії Сільверстоун і Стейсі Деш, які так незабутньо виконували ролі Шер Хоровіц і Діон Девенпорт відповідно. Так було доти, доки ми не дізналися, що дві інші знамениті актриси також претендували на ролі в культовому фільмі. Як повідомляє журнал W Magazine, Різ Візерспун і Керрі Вашингтон, які знімаються разом у серіалі Hulu "І всюди тліють пожежі", розповіли в інтерв'ю, що вони обидві прослуховувалися для фільму "Безглузді". Не зрозуміло, на кого пробувалася Вашингтон, але, природно, Візерспун націлилася на головну роль Шер. Також стало відомо, що незабутня роль Пола Радда в якості пасії Шер, майже була зіграна Беном Аффлеком.

Рейчел Макадамс в кінцевому підсумку отримала роль Еллі в "Щоденнику пам'яті", відібравши цю можливість у Джессіки Біл, Різ Візерспун і Брітні Спірс, які теж проходили прослуховування. І, згідно з The Cut, Джессіка Сімпсон розповіла у своїх мемуарах Open Book, що вона так само пробувалася на роль Еллі в культовому фільмі.

Була б "Гра престолів" такою ж, якби Елізабет Олсен зіграла вже культову роль Дейенеріс Таргаріен замість Емілії Кларк? Ми ніколи не дізнаємося. Але ми знаємо, що Кларк була однією з ключових актрис, що зробили серіал феноменом, яким він став за вісім чаруючих сезонів.

У недавньому інтерв'ю для The Hollywood Reporter Емілія Кларк заявила, що вона майже зіграла Анастейшу Стіл з "П'ятдесяти відтінків сірого". Кларк визнала, що вона відмовилася від ролі Стіл з дуже конкретної причини: "Востаннє я була голою перед камерою в "Грі престолів". І це було дуже давно. Але мене все одно занадто часто про це запитують, сказала Кларк виданню. І це страшенно дратує, і мені це набридло, тому що я зробила це для персонажа, а не для того, щоб якийсь хлопець міг подивитися на мої цицьки. Отже, коли мені запропонували роль, я подумала, що не можу знову зніматися оголеною". Дакота Джонсон в кінцевому підсумку взяла на себе роль Стіл і зіграла її в усіх трьох частинах фільму.

Культова підліткова романтична комедія 1999 року "10 причин моєї ненависті", сучасний переказ шекспірівського "Приборкання норовливої", могла б бути зовсім інакшою, якби Кейт Хадсон стала партнеркою по майданчику для Гіта Леджера. В інтерв'ю The New York Times директорка з кастингу Марсія Росс розповіла, що актриса фільму "Як позбутися хлопця за 10 днів" була однією з головних претенденток на роль Кет Стретфорд, яка в кінцевому підсумку дісталася Джулії Стайлз.

Фільм помістив багатьох акторів на карту Голлівуду, включно з Джулією Стайлз, Гітом Леджером і Джозефом Гордоном-Левіттом, і став одним з найпопулярніших фільмів того року. Навіть зараз, через 20 років, він, як і раніше, стабільно входить у топ найкращих ромкомів усіх часів. Зі слів Росс, хоча вона "любила" Кейт Хадсон за цю роль, мама Хадсон, актриса Голді Хоун, була причиною того, що Хадсон не зіграла Кет. В інтерв'ю Росс сказала: "Її мамі не сподобався сценарій, тому вони відмовилися".

Емма Стоун отримала "Оскар" за роль Мії в "Ла-Ла Ленд", яка могла дістатися Еммі Вотсон, що здається неймовірним, після перегляду мюзиклу з культовим дуетом Стоун і Райана Гослінга. Згідно з інтерв'ю, яке Вотсон дала в 2017 році, вона вже працювала над фільмом "Красуня і чудовисько" і сказала, що не змогла взятися за роль в "Ла-Ла Ленд" через невідповідність графіків.

Культова роль Джека в "Титаніку" ледь не дісталася Метью Макконахі. В інтерв'ю The Late Show зі Стівеном Колбертом Кейт Вінслет зізналася, що насправді проходила прослуховування разом з Макконахі. "Я проходила прослуховування з Метью, хіба це не дивно?, сказала Вінселет Колберту. Ніколи раніше не говорила цього публічно. Я прослухувалася з Метью, і це було абсолютно фантастично. Але все одно результат був би не такий, як вийшов у дуету Кейт і Лео". Своєю чергою, для інтерв'ю подкасту The Hollywood Reporter Макконахі розповів, наскільки сильно він тоді хотів цю роль.

Дженніфер Лоуренс спочатку пробувалася на роль Бели Свон в "Сутінках", але роль дісталася Крістен Стюарт.

Ані Сандра Буллок, ані Джордж Клуні не були першими претендентами для зйомок у фільмі "Гравітація". Спочатку головними героями повинні були бути Анджеліна Джолі і Роберт Дауні-молодший. Коли Джолі відмовилася від ролі, вона дісталася Наталі Портман, перш ніж врешті-решт її зіграла Буллок.

Це мала бути доля Джонні Деппа зіграти капітана Джека Горобця. Джим Керрі відмовився від головної ролі в "Піратах Карибського моря", тому що під час зйомок він працював у іншому проєкті "Брюс Всемогутній".

Ніколь Кідман покинула склад фільму "Містер і місіс Сміт", а Бред Пітт, як повідомляється, зажадав, щоб Анджеліна Джолі замінила її. Подумати тільки, у нас, можливо, ніколи не було Бранджеліни.

Гвінет Пелтроу спочатку була обрана Джеймсом Кемероном для ролі Роуз в "Титаніку". Поки він не знайшов Кейт Вінслет. Через рік після виходу "Титаніка" Пелтроу знялася в "Закоханому Шекспірі", за який отримала "Оскар", але спочатку її роль була запропонована Вінслет.

Перш ніж Руні Мара отримала роль Лісбет Саландер, Наталі Портман, Елліот Пейдж, Кері Малліган і Скарлетт Йоханссон пробувалися на роль "Дівчини з татуюванням дракона". Режисер Девід Фінчер сказав, що Йоханссон була чудовою, але "головна проблема зі Скарлетт в тому, що ви не можете дочекатися, коли вона зніме одяг".

Вілл Сміт відмовився від ролей Нео в "Матриці" і Джанго в "Джанго звільнений", які зрештою дісталися Кіану Рівзу і Джеймі Фоксу відповідно.

На роль Холлі Голайтлі в екранізації "Сніданок у Тіффані" автор Трумен Капоте хотів Мерилін Монро. Але вона відмовилася від цієї ролі, тому що її тренер з акторської майстерності сказав, що роль погано вплине на її імідж. Замінила її Одрі Хепберн, яка отримала кілька номінацій за свою роботу.

Хоча здається неможливим навіть уявити, що персонаж Рейчел Грін, яку зіграла Дженніфер Еністон в серіалі "Друзі", міг би зіграти хтось інший, схоже, що це майже сталося. В інтерв'ю News.com.au. Джейн Сіббетт, яка зіграла колишню дружину Росса Геллера Керол Віллік, розповіла, що спочатку вела перемовини, щоб зіграти Грін. "Я дійсно пробувалася на одну з головних ролей", сказала Сіббетт в інтерв'ю. Це була роль Рейчел, але я зазвичай не розповідаю про це людям, тому що Джен Еністон зіграла її так, як не зміг би ніхто інший".

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.