До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 актрис, які перевтілилися в Жінку-кішку

Зої Кравіц стане наступною жінкою, яка одягне костюм Жінки-кішки в майбутньому "Бетмені" з Робертом Паттінсоном у головній ролі. Vogue згадує актрис, які зіграли культового персонажа як у кіно, так і на телебаченні.

З фантазій Білла Фінгера і Боба Кейна персонаж Жінки-кішки вперше з'явився в коміксі "Бетмен №1", опублікованому в 1946 році. Під її облягаючим чорним костюмом і маскою кішки ховається Селіна Кайл, колишня злочинниця-тінейджерка, яка перетворилася на ворога Бетмена, з яким вона любить грати в кицьки-мишки. Вона також була секретаркою з питань навколишнього середовища, повією, убитою своїм сутенером, і грабіжницею — особистість Жінки-кішки упродовж років формувалася багатьма інтерпретаціями письменників, але вона часто втілює жінку, яка постраждала від насильства, і яка має померти, щоб заново віднайти себе і помститися. Героїня гучно повернеться на екрани у 2022 році у фільмі "Бетмен" у виконанні Зої Кравіц. А тим часом Vogue згадує актрис, які в минулому надягали латексні костюми цього персонажа.

Реклама
Джулі Ньюмар у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1966-1967
Джули Ньюмар в телевизионном сериале, Джулі Ньюмар у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1966-1967

Найпершу Жінку-кішку в історії зіграла американська актриса і чарівна жінка Джулі Ньюмар. Її вбрали в котячі вушка, обтягуючий костюм, покритий блискітками, жирною підводкою підкреслили очі і уклали волосся в найкращих традиціях 1960-х років. Актриса перемагає на маленькому екрані з бешкетним зображенням комічної героїні, яка досягає успіху в мистецтві дражнити Бетмена і його товариша по команді Робіна.

Лі Мерівезер у фільмі "Бетмен", 1966
Ли Меривезер в фильме Лі Мерівезер у фільмі "Бетмен", 1966

Джулі Ньюмар, отримавши контракт на інший проєкт, була змушена передати свій комбінезон актрисі Лі Мерівезер для ролі Жінки-кішки у фільмі 1966 року. У стрічці, одягнена в такий же костюм з люрексом, Мерівезер настільки ж харизматична. В команді з Джокером, Пінгвіном і Сфінксом, Жінка-кішка викрадає дослідника, який винайшов процес, що дозволяє зневоднювати людські тіла до стану порошку.

Ерта Кітт у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1967-1968
Эрта Китт в телевизионном сериале, Ерта Кітт у телевізійному серіалі, "Бетмен", 1967-1968

Після відходу Джулі Ньюмар з проєкту, Ерта Кітт з'являється в третьому і останньому сезоні серіалу про Бетмена, де вона грає бунтівну героїню в більш гіркій і драматичній версії, ніж її колишні колеги. У своїй грі актриса спирається на своє повсякденне життя танцівниці, співачки кабаре і музи Орсона Уеллса, який навіть назвав її "найзахопливішою жінкою у світі". Юна дівчина з нещасливим дитинством зрештою досягла міжнародного успіху. Вона також була першою афроамериканською актрисою, яка зіграла роль Жінки-кішки.

Мішель Пфайффер у фільмі "Бетмен повертається", 1992
Мишель Пфайффер в фильме Мішель Пфайффер у фільмі "Бетмен повертається", 1992

У стрічці "Бетмен повертається", що вийшла у 1992 році, Мішель Пфайффер надягає латексний комбінезон зі швами, в якому Жінка-кішка повернулася з мертвих завдяки вуличним кішкам. Грайлива, пустотлива і жахливо сексуальна, американська актриса вміє вправлятися з батогом, як ніхто інший, настільки, що її назвали найбажанішою жінкою у фільмі на церемонії вручення нагород MTV Movie Awards того року. Треба сказати, що персонаж Жінки-кішки в інтерпретації Тіма Бертона втілює в собі естетику садо-мазо, яку 10 років тому перейняла і Геллі Беррі.

Геллі Беррі у фільмі "Жінка-кішка", 2004

Хиткий сюжет, безглуздий костюм, обурливий кітч — Жінка-кішка режисера Пітофа відзначилася усіма цими речами. Фільм був знищений критиками ще до його виходу, за що Геллі Беррі отримала премію "Золота малина" як найгірша актриса. Весела і сповнена насмішок, актриса все ж приїхала забрати свій приз, разом з "Оскаром", отриманим двома роками раніше.

Енн Гетевей у фільмі "Темний лицар: Відродження легенди", 2012
Енн Гетевей у фільмі "Тёмний лицар: Відродження легенди", 2012

"Темний лицар: повстання" знаменує кінець ери Крістіана Бейла в ролі Бетмена, смерть персонажа Маріон Котійяр і елегантне повернення Жінки-кішки, яку грає Енн Гетевей. В останній частині культової саги Крістофера Нолана актриса була обрана для того, щоб надягти облягаючий комбінезон і котячі вуха. Вийшла досить вдала інтерпретація на тлі попередньої спроби Геллі Беррі.

Камрен Бікондова в серіалі "Готем", 2014-2018

Серіал "Готем", що вийшов у 2014 році, розповідає про молодого Брюса Уейна, який кількома роками раніше став свідком убивства своїх батьків на темній вулиці в Готемі. Уся серія — про розслідування інспектора Джеймса Гордона, єдиного некорумпованого чиновника в зіпсованому місті, який також хоче знайти винуватця цього вбивства. Ми зустрічаємося з багатьма головними персонажами, які з'являться в майбутньому у Бетмена, ще зовсім юними, такими, як Селіна Кайл, вона ж Жінка-кішка, яку грає американська актриса Камрі Бікондова. Дорослу Жінку-кішку згодом зіграє Лілі Сіммонс у фіналі серіалу.

Зої Кравіц на зйомках фільму "Бетмен", 2022
Зои Кравиц в фильме Зої Кравіц на зйомках фільму "Бетмен", 2022

Яким буде Бетмен Роберта Паттінсона? Щоб з'ясувати це, нам доведеться почекати до 2022 року. Актор, який знову і знову проявляє себе, коли доходить до гри похмурих і закатованих персонажів. Поруч з ним ми зустрінемо Коліна Фаррелла в ролі Пінгвіна і Зої Кравіц в ролі Жінки-кішки. Судячи з перших світлин знімального майданчика, зроблених в Ліверпулі, Жінка-кішка нового покоління має приголомшливий вигляд. Героїня, яку грає Кравіц, одягнена в чорний вініловий шкіряний плащ, ультрасексуальні черевики на шнурівці і відповідний капелюх, безсумнівно, дуже стильна.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.