До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Подібність персонажів серіалу "Корона" з їхніми реальними прототипами

Серіал "Корона", в якому розповідається про правління королеви Єлизавети II, ключові реальні королівські події і пов'язані з ними захопливі інтриги, став феноменом попкультури і змушує глядачів з нетерпінням чекати на кожен новий сезон. Однією з основних на те причин став підхід до підбору акторського складу.

Кожен сезон серіалу охоплює кілька десятиліть, але замість того, щоб використовувати грим і комп'ютерну графіку для зістарювання акторів, ролі передаються іншим виконавцям щодва сезони. Процес заміни акторського складу змушує глядачів з великим нетерпінням чекати на нові епізоди, щоб побачити, як "нова" королева Єлизавета, принц Чарльз, принцеса Анна або будь-які інші ключові королівські фігури будуть зображені на екрані. Наскільки добре продюсерам шоу вдалося підібрати акторів для серіалу, розповідаємо в матеріалі.

Реклама

Королева Єлизавета II
Актриса: Клер Фой, перший і другий сезони

Упродовж першого і другого сезонів серіалу "Корона" англійська актриса Клер Фой грала роль Єлизавети II. Вона впоралася із завданням на відмінно і отримала за свою роботу "Золотий глобус" у 2017 році й номінацію на премію в 2018-му.

Королева Єлизавета II

Актриса: Олівія Колман, третій і четвертий сезони

Оскароносна британська актриса Олівія Колман прийняла на себе королівське кермо влади від Клер Фой у третьому і четвертому сезонах історичної драми. Колман також отримала "Золотий глобус" у 2020-му за свою видатну роботу в третьому сезоні в ролі королеви.

Королева Єлизавета II

Актриса: Імельда Стонтон, п'ятий і шостий сезони

Позаяк Імельда Стонтон лише недавно була названа останньою актрисою, яка зіграє Єлизавету II в серіалі "Корона", нам ще належить побачити, наскільки добре вона зображує справжню королеву, але з огляду на її репутацію в кіноіндустрії, ми очікуємо побачити вражаючий виступ.

Принц Філіп, герцог Единбурзький

Актор: Метт Сміт, перший і другий сезони

Британський актор Метт Сміт уміло взяв на себе роль принца Філіпа в перших двох сезонах і став ідеальним партнером для Клер Фой на знімальному майданчику.

Принц Філіп, герцог Единбурзький

Актор: Тобайас Мензіс, третій і четвертий сезони

Тобайас Мензіс приєднався до Олівії Колман у третьому сезоні "Корони", замінивши Метта Сміта в ролі принца Філіпа. Впорався з роботою він не гірше за своїх колег.

Принц Філіп, герцог Единбурзький

Актор: Джонатан Прайс, п'ятий і шостий сезони

У серпні 2020 року було оголошено, що валлійський актор Джонатан Прайс зіграє принца Філіпа в п'ятому і шостому сезонах серіалу "Корона". З огляду на видатний послужний список актора, немає сумнівів, що він впорається зі своєю роллю.

Принцеса Маргарет

Актриса: Ванесса Кірбі, перший і другий сезони

Англійська актриса Ванесса Кірбі зіграла молодшу сестру королеви принцесу Маргарет у першому і другому сезонах серіалу "Корона". За свою роботу вона отримала премію BAFTA в 2018 році.

Принцеса Маргарет

Актриса: Хелена Бонем Картер, третій і четвертий сезони

Хелена Бонем Картер, колега Імельди Стонтон у франшизі "Гаррі Поттер" і номінована на "Оскар" актриса, посіла королівське місце Ванесси Кірбі в ролі принцеси Маргарет у третьому і четвертому сезонах. Бонем Картер не новачок у королівських ролях: вона зіграла королеву Єлизавету (Королеву-матір, а не королеву Єлизавету II) у стрічці "Король говорить!" і за свою роль отримала номінацію на "Оскар".

Принцеса Маргарет

Актриса: Леслі Менвілл, п'ятий і шостий сезони

У липні 2020 року Netflix оголосив про те, що номінована на "Оскар" британська актриса Леслі Менвілл зіграє роль принцеси Маргарет в останніх сезонах серіалу.

Принцеса Анна

Актриса: Ерін Доерті, третій і четвертий сезони

Молода актриса Ерін Доерті взяла на себе роль принцеси Анни в третьому і четвертому сезонах "Корони". Зовнішня схожість між актрисою і справжньою принцесою — разюча.

Принц Чарльз

Актор: Джош О'Коннор, третій і четвертий сезони

Подібність між справжнім принцом Чарльзом і британським актором Джошем О'Коннором майже неймовірна, що робить його ідеальним кандидатом на роль принца Вельського у третьому і четвертому сезонах "Корони". Але на п'ятий і шостий сезони його змінить Домінік Вест.

Принцеса Діана

Актриса: Емма Коррін, третій і четвертий сезони

Мабуть, найбільше глядачі чекали новин про те, хто зіграє юну принцесу Діану. У цій ролі дебютувала молода Емма Коррін. Попри відсутність великого досвіду гри в кіно, актриса чудово впоралася з роллю.

Принцеса Діана

Актриса Елізабет Дебікі, п'ятий і шостий сезони

Австралійська актриса Елізабет Дебікі зіграє "народну принцесу" в п'ятому і шостому сезонах серіалу "Корона". З нетерпінням чекаємо, щоб побачити, як вона розкриється в цій ролі.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.