До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як стрес впливає на шкіру голови й що із цим робити

Якщо маєте яку-небудь проблему зі шкірою голови — свербіж, зайва жирність, випадання волосся, то є ймовірність, що це спричинює стрес. На щастя, є кілька способів впоратися із цією проблемою як безпосередньо, так і комплексно.

Photo: Courtesy of ©Christie's Images / Bridgeman Images

Трихолог і стилістка салону Paul Labrecque Salon & Skincare Spa Бріджит Хілл пояснює, що "стрес підвищує рівень кортизолу в нашому тілі, а рівень кортизолу безпосередньо пов’язаний з волосяним фолікулом" — тож неабиякі проблеми зі шкірою голови можуть вказувати на підвищену тривожність. Хілл зустрічала клієнтів, які скаржилися на надмірну жирність волосся тоді, коли "відчували сильну тривогу, через яку стресори викликали сильні проблеми зі шкірою голови, призводячи до різних грибків і бактерій, лущення й свербіння". Трихолог розповіла на що варто звернути увагу, щоб впоратися з проблемою.

Реклама
Зверніть увагу на своє харчування

"Наша мета — підвищувати кількість поживних речовин, що надходять в організм через кров і клітинні тканини. Організм потрібно живити як зсередини, так і ззовні", — зазначає Хілл. Якщо вас турбує проблема випадання волосся, то їжте більше фруктів і овочів, особливо темно-зеленого листя. Варто зменшити споживання червоного м’яса, солі, кофеїну та цукру.

Спостерігайте за диханням

Знайдіть способи для зниження занепокоєння й розслаблення мозку. Медитація — один з перевірених методів віднайдення спокою й контролю. "Я думаю, що є одна річ, яку ми сприймаємо, як даність, — це наше дихання. Люди не розуміють, що просте сповільнення дихання допомагає зменшити запальні процеси в організмі", — пояснює Хілл.

Впорядкуйте догляд за волоссям

Як людина, яка через стрес бореться з вогнищевою алопецією, Бріджит Хілл має кілька улюблених продуктів для відновлення шкіри голови. "Сироватка для волосся Dr. David Kingsley British Science насичена вітаміном В, дуже добра для підтримання фолікулярної активності", — зазначає вона. Також Хілл рідко використовує шампунь, але коли вдається до його допомоги, то застосовує зволожувальний шампунь Design Essentials Honey Creme Moisture Retention Shampoo. Власникам довгого волосся Хілл радить перелити шампунь у баночку з аплікатором, "щоб продукт глибше проникав у шкіру голови".

<b>советы трихолога</b>

Шампунь змивайте за допомогою олії для волосся René Furterer Complexe 5 Detoxing Oil. "Це очищувальна олія й чудова річ для відновлення клітин. Вона змушує кров активно циркулювати, а активні олії в її складі глибоко проникають і зменшують запалення, що і є нашою кінцевою метою", — говорить Хілл.

Олія для волосся René Furterer Complexe 5 Detoxing Oil

Текст: Akili King

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.