До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 б'юті-трендів з Кореї, які слід спробувати в цьому році

Равликовий слиз, бджолина отрута, скляна шкіра це лише деякі з тенденцій краси, які з'явилися в Південній Кореї за останні п'ять років. І неважливо, чи вдалося вам спробувати хоча б щось із цього, адже корейська індустрія краси попри все стає дедалі популярнішою, а до 2026 року оцінюватиметься приблизно в 21 мільярд доларів.

Photo: Peter Ash Lee / © ArtPartner

Як і більшість культурних явищ, корейські б'юті-тренди постійно змінюються, і популярне в минулому році може не бути так само популярним у цьому році. За словами Дженні Міддлтон, директорки з краси компанії з прогнозування тенденцій WGSN, "під час пандемії споживачі дедалі частіше шукали інноваційні продукти корейської косметики, які можна було б додати до звичного режиму догляду за шкірою". Зараз ми спостерігаємо, як традиційна 10-крокова процедура поступається місцем мінімалістичнішому підходу, тому що свідомі споживачі відмовляються від швидкої моди і надмірної упаковки, а на зміну спецефектам, на кшталт змін кольору і желеподібних текстур, приходять науково обґрунтовані формули.

Реклама

Про головні б'юті-тренди з Кореї на 2021 рік розповіли найкращі експерти в галузі догляду за шкірою.

Шарлотта Чо, засновниця Soko Glam

1. Інгредієнти корейської народної медицини

"Це традиційні рослинні інгредієнти, які використовують у корейській медицині, і які давно стали часткою звичного корейського життя. До прикладу, кореню женьшеню, хауттюйнія, священному лотосу і реманії притаманні антивікові, протизапальні і регенеруючі властивості".

2. Кислотні шари

"Корейські продукти містять більше кислоти у своїх формулах, але робиться це обережно, щоб досягти балансу: занадто велика кількість кислоти може подразнювати і погіршувати стан вашої шкіри, занадто маленька — буде малорезультативною, тому склади з оптимальною кількістю кислоти є ключовими. Використовуйте правильний баланс АНА і ВНА (рослинні і тваринні кислоти), щоб м'яко відлущувати омертвілі клітини і розгладжувати текстуру шкіри".

3. Олія з насіння моркви

"Олія з насіння моркви — невизнаний герой нашого часу, хоча в корейській індустрії краси її використовують понад 10 років. Вона містить вітамін А і є чудовим антиоксидантом. Її застосування чинить антивіковий, протигрибковий, антибактеріальний та протизапальний ефект, тому ідеально підходить тим, хто хоче освітлити шкіру".

4. Ніжний ретинол

"Корейські стратегії догляду за шкірою не залишаться без уваги і в 2021 році. Так, не можна заперечувати потужні антивікові властивості ретинолу. Корейський підхід практикує нижчий відсоток ретинолу, тому шкіра після нього залишається здоровішою і менш подразненою. Ретинол — дуже ефективний засіб, що не спричиняє небажаних ушкоджень".

Коко Парк, засновниця The Beauty Wolf і співавторка Korean Beauty Secrets

5. Центелла азійська

"2021 рік швидше не про те, що на слуху, а про те, що перевірене і спрямоване на заспокоєння шкіри. Центелла азійська (трава, яку вирощують в Азії, відома своєю протизапальною дією) — або cica — зараз дуже популярна. Кожен, хто стикається з тривалим стресом через пандемію і жахливе маскне, помічає подразнену шкіру насамперед. Cica — це інгредієнт, який будь хто не проти додати у свій розпорядок дня".

Еліза Лі, засновниця Dot Dot Skin

6. Чиста краса

"Дедалі більше брендів створюють продукти, що не містять хімічних добавок, штучних інгредієнтів і ароматизаторів. Завдяки ефективним інгредієнтам на рослинній основі, засоби стануть ще ніжнішими, а багато брендів стають веганськими. Споживачі свідоміше ставляться до того, що вони наносять на свою шкіру".

Сара Ох, засновниця Oh My Gloss!

7. Пре-, про- і постбіотики

"У цьому році популярнішими стануть бренди і засоби для внутрішнього і зовнішнього оздоровлення. До прикладу, бренди, які спеціалізуються на виробництві пре-, про- і постбіотиків; засобів, безпечних для мікробіома шкіри; і харчові добавки, корисні як для шкіри, так і для кишківника.

Корейська індустрія краси орієнтуватиметься на цілісний підхід, який об'єднує догляд за шкірою та внутрішній стан організму. Я приймаю пробіотики при нападах екземи та люблю використовувати корейські засоби з ферментованими інгредієнтами. Я регулярно використовую продукти бренду "107" — із застосуванням витриманого (семи- і десятирічного) оцту, який сприяє доброму здоров'ю кишківника. Цей оцет чудовий з медом!"

Джуд Чао, засновник Fifty Shades of Snail і автор Skin Care for Your Soul (Mango, 2021)

8. Гнучкий мінімалізм

"Кілька років тому ми переситилися 10-кроковою корейською рутиною. Детокс з використанням меншої кількості продуктів і кроків, який мав бути протидією, розчарував тих, хто очікував більших результатів від базових ритуалів.

Гнучкий мінімалізм — це наголос на чистих і простих лінійках засобів, які роблять наше повсякденне життя простішим. Також можна очікувати скорочення списків інгредієнтів. Одиночні і мінімальні списки інгредієнтів приваблюють своєю простотою і високою концентрацією головного компонента".

Аліція Юн, засновниця Peach & Lily

9. Домашні задоволення

"Догляд за шкірою має спрацьовувати, але я очікую, що популярними також стануть засоби, які забезпечують медитативний, заспокійливий і спа ефекти. Вони ментально й емоційно переноситимуть вас в інший простір".

Сара Лі і Христина Чанг, засновниці Glow Recipe

10. Гібридні засоби

"Ми стали сприймати пропуски в догляді за шкірою, як корейський б'юті-тренд, в якому основна увага приділяється урізаній, простій і мінімалістичній рутині. Ми вибиратимемо ефективніші, багатозадачніші й універсальніші продукти — те, що ми любимо називати гібридними засобами для догляду за шкірою".

11. Детоксикація і зміцнення бар'єру

"Переконання, що шкіра — це відображення нашого психічного стану, прийшло з Кореї, і коли я зростала, моя мама багато разів говорила мені про це. Ми побачимо більше інгредієнтів, призначених для зміцнення шкірного бар'єру і підвищення імунітету, як от гриби, а також трави з детокс-ефектом, включно з полином й імбирем. Кераміди, які створюють захисний шар, що запобігає втраті вологи і видимим пошкодженням шкіри, також повернуться".

12. Поліпшення якості догляду за тілом

"У Кореї багато ритуалів з догляду за тілом розпочинаються з ванної культури, коли молочні засоби застосовуються на обличчі й тілі, а під час прийняття ванни шкіра просочується корисними інгредієнтами, на кшталт зеленого чаю і пробіотиків. Упродовж складного року турбота про себе набула для багатьох нового значення, тому ми в очікуванні визначення, що поєднує в собі догляд за всією шкірою від голови до п'ят".

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.