До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найпопулярніших інгредієнтів для догляду за шкірою в запитах Google

Якщо й існує щось, для чого справді потрібен Інтернет, так це для того, щоб дізнаватися про новітні засоби для догляду за шкірою і знайомитися з ключовими інгредієнтами кожного лосьйону і крему. Британський Vogue представив 10 інгредієнтів, які найчастіше з'являються в запитах Google в цьому році.

Photo: © Rosdiana Ciaravolo
Вітамін С

Потужний антиоксидант (що захищає шкіру від зовнішніх агресорів на кшталт забруднення), вітамін С посилює вироблення колагену, освітлює і вирівнює тон шкіри. Наносьте його вранці і ввечері після очищення шкіри.

Реклама
Ретинол

Від розгладження тонких зморшок і звуження пор до допомоги в боротьбі з акне і поліпшення текстури шкіри, ретинол (або вітамін А) сприяє оновленню клітин і виробленню колагену та є незамінним інгредієнтом в догляді за шкірою, якщо ви налаштовані на великі зміни. Почніть з низького відсотка ретинолу в складі, поступово збільшуючи його, адже спочатку шкіра може зреагувати навпаки. Наносьте ретинол на ніч і щодня використовуйте SPF для захисту.

Касторова олія

Касторова олія багата на жирні кислоти і вітамін Е. Вона знімає запалення, зволожує і сприяє росту волосся. Активно застосовується в догляді за шкірою і підходить для всіх типів волосся, але у випадку з проблемною шкірою її краще уникати.

Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота це молекула, здатна утримувати вологу, в 1000 разів важчу за власну вагу, тому вона стане найкращим другом для зволоження і збільшення обєму. Сьогодні вона входить до складу багатьох продуктів для догляду за шкірою, сприяючи її здоровому сяйву.

Сквалан

Пом'якшувальний засіб, що допомагає утримувати вологу в шкірі. Сквалан — це антиоксидант, який регулярно використовується в складі продуктів для догляду за шкірою.

Саліцилова кислота

Схильні до акне? Саліцилова кислота ваш найкращий друг. Бета-гідроксидна кислота проникає в пори і відлущує шкіру, позбавляючи її від мертвих клітин шкіри, чорних точок і запалень.

Бензоїл пероксид

Ще один засіб для тих, хто часто стикається із запаленнями. Бензоїл пероксид інгредієнт з антисептичним ефектом, який бореться з бактеріями, що живуть на шкірі і спричиняють появу прищів. Застосування бензоїл пероксиду може призвести до сухості, почервоніння і лущення, тому переконайтеся, що у вас є хороший зволожуючий крем.

Гамамеліс

Рослинний екстракт гамамелісу з протизапальною і противірусною дією давно використовується у продуктах, призначених для звуження пор і зняття почервоніння. Проте, цьому інгредієнту притаманна в'язкість, через що він може сильно сушити, тому дійте обережно і прислухайтеся до своєї шкіри.

Ніацинамід

Небагато хто може незлюбити ніацинамід. Він допомагає звужувати пори, зволожує, захищає і сприяє покращенню кольору шкіри. І зазвичай усе це має важливе значення для її здоров'я.

Кераміди

Щоб зміцнити захисний бар'єр шкіри (і запобігти потраплянню вологи, бруду і бактерій), включіть кераміди у свій розпорядок дня. Вони допомагають зробити шкіру гладенькою і пружною, надаючи їй здорового блиску.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.