До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Прості речі рятують: як влаштувати життя на період карантину

Карантин може затягнути у вир рефлексій і пригнічених настроїв. Є перевірені рецепти, як цьому запобігти.

@hoskelsa
Режим

Найбанальніше, але найефективніше правило — режим дня. Варто тільки почати вкладатися спати о 2 ночі — і почнеться: сон до полудня, збитий графік, низька мотивація, лінощі, апатія. Важливо заводити будильник на звичний час (ОК, можна додати той час, який зазвичай витрачається на дорогу — мають же бути під час карантину якісь бонуси) і вставати щоранку за дзвінком. На нас чекають великі справи.

Реклама
@rosiehw
Гігієна

Уранішній душ і вкладання — потрібний мінімум, щоб почуватися добре. Рутинна гігієна допомагала вижити людям у складних умовах. Вона ж рятує й сьогодні. "Хай славиться мило пашисте, рушник хай прославиться чистий".

Парфуми

Просто не пропускайте цього ритуалу. Він робить стільки приємності в буденність. Карантин — добрий час "розносити" незвичні парфуми. А тим, кому потрібен емоційний якір, краще дістати аромат, який стане нагадуванням про щасливі миті в житті — наприклад, про подорожі або закоханості.

Alive, Boss

Сповнити дім ароматами допоможуть живі квіти (все ще доступні для замовлення онлайн) і свічки. Маленькі гедоністичні трюки, які сповнюють енергією.

Їжа

Важливо налагодити нормальний режим харчування, не їсти всухом’ятку, не перекушувати снеками. Приготування їжі може стати заспокійливим оптимістичним ритуалом: воно поєднує дотримання суворого протоколу (рецепта), що дає відчуття контролю, і творчість. Для натхнення можна дивитися кулінарні шоу або стежити за інстаграмами зіркових шефів. Ми на vogue.ua теж часто публікуємо перевірені рецепти.

Контролювати калорії потрібно: руху набагато менше, метаболізм сповільнений, підвищується ризик викотитися з карантину симпатичним колобком. Рекомендуємо застосунки для підрахунку калорій та інтервальне голодування.

Рух

Урізноманітнити диванний спосіб життя допоможуть щоденні мінітренування. Вся редакція Vogue придбала гумки й тренується вдома. Хто має сприятливі умови, може тренуватися на свіжому повітрі — робити вправи з йоги онлайн або стрибати зі скакалкою.

Гардероб

Ходити цілісінький день у піжамі — найпевніший спосіб дійти до зневіри. Навіть якщо це розкішна піжама, її ліпше чергувати з іншими вбраннями. Натхнення шукаємо у великих жінок — Коко Шанель, Жаклін Кеннеді, Мерілін Монро, Керрі Бредшоу.

Хто і далі працює онлайн, важливо розмежувати "робочий" і "домашній" гардероби. Вранці перевдягатися в одяг, у якому приємно з’явитися перед колегами, увечері — повертатися в затишні домашні вбрання. У такого символічного перевдягання є й терапевтичний сенс. Співачка Галина Вишневська в автобіографії згадує епізод, коли її чоловікові, видатному музикантові Мстиславу Ростроповичу, який певної миті втратив радість життя, психолог порадив перевдягатися в домашній одяг, навіть зазираючи додому на обід. Трюк спрацював, розмежування роботи й дому допомогло.

Макіяж

Домашня блідість може стати додатковим стрес-чинником. Щоб відбиття в дзеркалі тішило, ліпше наносити хоча б рум’яна й бальзам для губ.

Гана Жірікова — обличчя весняної колекції макіяжу Clarins
Робоче місце

Важливо облаштувати своє робоче місце з максимальним комфортом. На столик поруч із комп’ютером можна поставити квіти, крем у спреї, засіб для губ, крем для рук, масажер для обличчя. Все це має загалом симпатичний вигляд — і допомагає відвернутися на б’юті-процедури в процесі.

Спрей з рідким колагеном Beauty Recharge, Medskin Solutions
Прогулянки

Прогресивні медики радять бувати на свіжому повітрі — якомога далі від скупчення людей. Прогулянки заряджають енергією, насичують організм киснем і допомагають витрачати калорії. А ще — слугують найкращими ліками проти депресії.

Фото: архів Vogue

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.