До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як провести карантин з користю: особистий досвід Анни Андрес

Модель, філантропка, інстаграм-інфлюенсерка й засновниця бренду Anna Andres Jewelry Анна Андрес розповідає про свій б’юті-режим під час карантину й закликає всіх бути вдома. А заразом — мотивує на правильні заняття в ізоляції.

Makeup Detox

Карантин — прекрасна можливість відпочити від щоденної метушні й макіяжу, зробити makeup detox. Звісно, ритуали з догляду скоротилися, оскільки тепер немає змоги відвідувати спа й салони краси. Є сервіси, що пропонують запросити фахівця додому для фарбування волосся, манікюру та педикюру, але я дуже відповідально ставлюся до питання самоізоляції й виконую всі правила карантину, тож сторонніх людей у дім не пускаю, щоб уникнути зайвого контакту. Доводиться по змозі робити б’юті-процедури самій. У мене непогано виходить.

Реклама
Волосся

До карантину, в минулому житті, коли ми могли ходити в салони, мої ритуали з догляду за волоссям були нехитрі: раз на місяць-півтора — пофарбувати волосся на 2 тони темніше за мій натуральний колір, пройти поживне лікування на марках Lebel або La Biosthetique й підстригти кінчики на кілька сантиметрів. От і все.

Анна Андрес

Іншими салонними процедурами на зразок ботоксу для волосся, кератину, а також boost up для прикореневого об’єму — я не захоплювалася. Для цього є безліч стайлінгових засобів, пінок, пудри, деякі з яких я використовую в домашніх умовах. Один з улюблених засобів — пудра для прикореневого об’єму Balmain.

Пудра для волосся Styling Powder, Balmain Hair Couture

Мій домашній догляд — шампунь, кондиціонер і маска Oribe для фарбованого волосся. Але колір все одно потихеньку йде, і від цього не рятує навіть прекрасний сет Oribe. Коли вже нарешті з’явиться можливість відвідати мого перукаря — тільки Богові відомо. Але я й далі використовую легкий зволожувальний спрей-кондиціонер для довгого волосся La Biosthetique Cheveux Longs, який наношу після миття волосся до середини довжини.

Легкий зволожувальний спрей-кондиціонер для довгого волосся La Biosthetique

Часто, особливо в дні, поки я вдома, люблю нанести на кінчики волосся кокосову олію й ходити з нею довго, поки роблю свої справи. Кокосова олія має бути вдома в кожного. Її можна наносити не тільки на волосся, але й на тіло, на кутикули, та куди завгодно — вона універсальна. І на кухні теж стане в пригоді.

Кокосова олія
Укладка

Я подобаюся собі з будь-якою зачіскою — головне, щоб волосся було чистим і доглянутим, а носити його в жмутку або розпущеним — не має значення. Укладаю його я майже завжди сама.

Анна Андрес

Мої підписники в інстаграм знають про мої улюблені гарячі бігуді Babyliss, які я спритно використовую в повсякденному житті й буквально за 10 хвилин роблю за допомогою них розкішну укладку. Вони не травмують волосся так, як плойка, а кучері виходять приголомшливими.

Поки триває карантин, даю можливість волоссю відпочити повноцінно, без застосування всіляких стайлінгових засобів. Здебільшого збираю у хвостик / жмуток, або залишаю розпущеним.

Макіяж

Тепер я майже не фарбуюся і дуже цим тішуся. Наношу тільки прозорий стайлінговий гель для брів Benefit, бальзам для губ Dior та іноді коректор під очі La Prairie. Хоча незабаром планую влаштувати вдома святкову вечерю, одягнутися у вечірнє вбрання і, хай так і буде, зроблю гарний макіяж з улюбленими розтушованими стрілками! Все-таки душа потребує зміни умов.

Манікюр

Ті, кому ніяк не вдається піти від колишніх звичок, і далі запрошують майстрів додому. Але фокус у тому, що такі майстри відвідують також інших клієнтів, і можуть принести вірус на одязі або взутті, тож ризик заразитися високий. Я повністю унеможливила контакт зі сторонніми: це доволі небезпечно. Зате знайшовся чудовий привід відпочити моїм нігтям через 8 років безперервного носіння гель-лаку. Наношу вітамінне лікування на нігті, олію на кутикулу й надаю нігтям форму — цього цілком досить для естетичного вигляду.

    Догляд

    Уже багато років мій фаворит у догляді — культова французька марка Biologique Recherche, ліпшої альтернативи для мене немає. Це та косметика, від якої я бачу результат, і в яку готова вкладати чималі гроші. Саме ця косметика мене одного разу врятувала від акне й донині підтримує мою шкіру обличчя в гарному стані й балансі. І дня не минає без лосьйону P50, який прекрасно полірує й відлущує мертві клітини шкіри, очищає пори й вирівнює колір обличчя. Не можу й дня обійтися також без моїх улюблених сироватки й крему Placenta.

    Не можу не похвалити й американську марку Obagi. Ось уже кілька років я вранці й увечері використовую їхній засіб для вмивання й засоби з SPF, вони у них дуже гарні. Фаворит — полірувальний скраб Obagi Exfoliating Polish. Якщо хочете ефект порцелянового обличчя, без цього скрабу не обійтися!

    Полірувальний скраб Exfoliating Polish, ZO Skin Health by Zein Obagi
    Руки

    Люблю коли руки гладкі, тому кілька разів на тиждень використовую скраб Jo Malone Vitamin E Body Treatment Scrub, він дбайливо доглядає за шкірою рук і робить їх шовковистими. Упродовж дня наношу легкий крем Byredo La Tulipe із запахом тюльпана, а на ніч люблю нанести крем інтенсивніший — наприклад, Burts Bees Beeswax Hand Creme як маску.

    Крем для рук La Tulipe, Byredo
    Догляд за тілом

    Як я вже казала, життя без кокосової олії — не життя. Звісно, наношу її; особливо люблю влітку. Олія марки St Barth найулюбленіша. Також завжди зі мною крем для тіла Kiehls Creme de Corps, він саме такий, як я люблю — швидко вбираний, з нейтральним запахом, не залишає білих розпливів на тілі й нереально якісно живить шкіру. Двічі-тричі на тиждень наношу скраб для тіла, незмінні фаворити —Collistar Anti-Acqua Talasso Scrub, який добре полірує шкіру й виводить зайву рідину, і цукровий скраб Madame Crème з екстрактом троянди.

    Кокосова олія, St Barth
    Тренування

    Карантин карантином, а спорт за розкладом. Я адаптувалася під новий образ життя й тренуюся або сама, або через face time — з тренером з пілатесу. Тренування онлайн не дивлюся, до ефіру не прилучаюся, а потрібно — підписники вимагають. "Карантинити" ми залишилися в Каннах на півдні Франції; вдома є кардіотренажери й потрібне спортивне спорядження, хоча я вважаю за краще тренуватися на килимку й працювати з власною вагою. На вулиці тепло, набережна для пробіжки поруч. За суворими тутешніми правилами під час карантину пробіжка можлива тільки в гордій самоті, тільки одну годину, не далі, ніж у межах 800 м від будинку, й тільки зі спеціальною заповненою формою, де зазначено мету мого перебування на вулиці. Поліція тут не спить. Але пробіжки можливі, чому я безмежно рада, адже біг — це моя любов.

    Про харчування

    Найпоширеніше питання — як припинити їсти на карантині? Люди постійно вдома, активності мало, одна з головних розваг (і розрад) — їжа. До того ж у вільний час люди ще й печуть. Як я вирішила це питання? Ніяк, не хитруватиму. Сама їм багато й теж чимало печу. Але переважно їм здорову їжу, а пекти намагаюся за light-рецептами.

    Поблизу є класний супермаркет з органічними продуктами, свіжими овочами й фруктами, а також кілька крамниць з м’ясними виробами та морепродуктами. Якісне харчування — 70% успіху краси тіла, навіть з невеликою активністю. Люблю запікати в духовці сибаса або лосося, а на гарнір готую або спаржу на парі, або свіже листя салату з авокадо й помідорами, заправлені оливковою олією. На десерт у нас у пошані печені яблука з корицею, а впродовж дня перекушуємо волоськими й кедровими горіхами, родзинками, рисовими хлібцями з тонким шаром шоколаду.

    Душевний баланс

    Кожен опинився віч-на-віч з невідомістю й роздумами про те, що далі. Відчуття нестабільності, невизначеність і брак чітко спланованих орієнтирів ще дужче вибивають ґрунт з-під ніг і підсилюють тривогу. Ми всі тепер почуваємося однаково неспокійно. Потрібно зробити глибокий вдих і видих, прийняти цю тривогу й думати, що робити далі. Найчастіше такі гострі й переломні моменти в історії людства, як нині, зароджують щось нове й глобальніше. Здатність адаптуватися до будь-якої складної ситуації вкрай важлива. Людство пережило десятки найсильніших криз і пандемій — і якось спиналося на ноги й відроджувалося. Важливо бути людяними й допомагати тим, хто цього потребує. Таке життя. Потрібно бути готовим до будь-яких поворотів. Головне, щоб близькі були здорові, — це пріоритет для кожного з нас.

    За допомогою правильного дихання в певному темпі можна заспокоїтися й налаштуватися на правильний лад. Звантажте застосунок Respirelax+ і дихайте в моменти тривоги, стресу або панічних атак. 5—10 хвилин такого дихання чудово послаблять і заспокоять.

    Анна Андрес
    Лад

      Мої б’юті-запаси оселилися в трьох містах — Парижі, Києві й Каннах. Скрізь усе найпотрібніше. У мене завжди лад і з баночками, і з гардеробом. Останнім часом я намагаюся все обмежувати: нагромадження старих речей, баночок, одягу в будинку тисне на мене психологічно. І коли я купую щось нове, намагаюся обов’язково позбутися старого. Так якось легше дихати.

      Масаж

      Я дуже люблю масаж тіла й регулярно його роблю. Але в ці дні доводиться задовольнятися тільки самомасажем обличчя. Майже щодня я використовую масажний ролер ReFa для надання чіткого овалу обличчю, а також кварцовий ролер для усунення ранкових набряків. Але якщо чесно, з безлічі домашніх гаджетів нині, під час карантину, найбільше в пригоді стали фен та електрична зубна щітка.

      Не слідуй за модою — відчувай її

      Підписатися

      Ще в розділі

      Популярне на VOGUE

      Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.