До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дбайте про руки: правила догляду та найкращі креми

Часте миття рук вбиває не тільки коронавірус, але й гідроліпідну мантію шкіри. Вибираємо креми для рук і доглядаємо за шкірою особливо ретельно.

Фото: архів Vogue

Рекомендація мити руки в розпал пандемії — найслушніша й, на щастя, найбільш дотримувана порада. Це прекрасно в сенсі захисту від коронавірусу. Але є й побічний ефект — шкіра стоншується, зазнає подразнень, червоніє. "Останнім часом з’являється все більше пацієнтів з висипом на руках від надмірного миття, — говорить в інтерв’ю Allure Джошуа Цайхнер, директор косметичних і клінічних досліджень у галузі дерматології в нью-йоркській лікарні Маунт-Сінай. — Унаслідок постійного впливу мила й гарячої води підсилюється висип у разі екзем і дерматитів. Важливо лікувати його, тому що, крім свербежу й запалень, шкіра схильна до ризику розвитку інфекції".

Поживний обліпиховий крем для рук, Weleda
Постійне використання дезінфекційних засобів для рук на спиртовій основі додатково висушує шкіру, позбавляючи її природного гідроліпідного шару, який має захисну функцію. Людям з дуже сухою шкірою треба бути особливо уважними: ризик екземи у них вищий. Особливо на тлі стресу, зумовленого інформаційним полем. Водночас треба пам’ятати, що миття рук — це найважливіший захід безпеки. Самі лікарі миють руки десятки разів на день. Головний спосіб уникнути проблем із сухістю — зволожувати руки після кожного миття. Ми зібрали зволожувальні й живильні засоби, за ефективність яких можемо ручитися. Мийте руки, зволожуйте шкіру — і будьте здоровими.
<b>кремы для рук в разгар коронавируса</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.