5 харчових звичок корейських модниць, які допомагають залишатися у формі та мати гарну шкіру
Тривалість життя в Південній Кореї — одна з найвищих у світі, а ризик ожиріння надзвичайно низький. Секрет? Важливу роль відіграє саме культура харчування. Ось п’ять звичок у їжі, які допомагають кореянкам залишатися стрункими, жити довше та мати бездоганну шкіру.
5 харчових звичок кореянок для гарної фігури та сяйливої шкіри
Корейських жінок знають у світі за їхню красу, і завдяки K-beauty ми навчилися багатьох секретів догляду за шкірою. Але вони відомі ще й тим, що завжди залишаються у формі. За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, рівень ожиріння у Південній Кореї становить лише 5%, тоді як, наприклад, у США цей показник становить близько 40%. Багато в чому це пов’язане з харчовою культурою, яка є фундаментальною у країнах Азії. Кореянки дотримуються низки корисних звичок у харчуванні, які не лише підтримують стрункість, а й позитивно впливають на стан шкіри зсередини. Ці принципи глибоко вкорінені у їхній культурі і багато з них можемо перейняти й ми, аби зміцнити власне здоров’я.
Вживають ферментовані продукти, зокрема кімчі
Ферментовані страви — основа азійського харчування. У Кореї найбільш популярним є кімчі (ферментована капуста зі спеціями). Ця страва багата на пробіотики, клітковину та вітаміни, сприяє здоров’ю кишківника та кращому травленню, має протизапальні й антиоксидантні властивості, а також покращує жировий обмін та допомагає контролювати вагу. Недарма кімчі вважається одним із найкорисніших продуктів у світі.
П’ють ячмінний чай
Ячмінний чай — невіддільна частина харчування кореянок. Це обсмажений ячмінь, який у Кореї називають борича, і зазвичай п’ють його гарячим. Напій має м’який горіховий присмак. Його користь велика: він дарує відчуття ситості, регулює рівень цукру в крові, знижує холестерин і допомагає худнути. Кореянки п’ють його впродовж усього дня, часто навіть замість води.
Вживають ферментовану рисову воду
Ще один традиційний корейський напій — ферментована рисова вода. На Заході ми більше знаємо її як засіб для догляду за волоссям та шкірою, але у Кореї її також п’ють. Вона називається сікхе і традиційно вживалася під час свят, а нині продається готовою цілий рік. Напій готують шляхом варіння та ферментації рису з порошком ячмінного солоду. Пити ферментовану рисову воду корисно: вона забезпечує відчуття ситості, покращує травлення та сприяє здоров’ю кишківника.
Їдять повільно та користуються паличками
Кореянки дотримуються схожих правил, як і японці з традицією хара хаті бу (їсти, поки не відчуваєш себе повністю ситим). Вони беруть невеликі порції, їдять повільно та користуються паличками. Такий спосіб приймання їжі сповільнює темп харчування, сприяє кращому травленню та швидшому настанню відчуття ситості.
Обирають легкі джерела білка
Корейський раціон багатий на рибу, тофу, яйця та бобові. Кореянки споживають мʼясо помірно й надають перевагу легким білкам з низьким вмістом жиру та калорій. Це допомагає довше зберігати відчуття ситості, підтримує обмін речовин і сприяє збереженню м’язової маси.
За матеріалами: Vogue.it
Читайте також