До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Пало Санто – аромат, який підкорив світ

Що таке Пало Санто, чому це надзвичайно популярний ароматичний інгредієнт, як він використовується в медитаціях та духовних практиках, а також у побуті для покращення самопочуття, розповідає Катя Бахірка, духовна провідниця, засновниця велнес-бренду Mani та фонду допомоги корінним племенам Deep Forest Foundation.

Як пахне Пало Санто

Палітра запаху цього чудового дерева — насичений, деревний, теплий аромат з нотками соснового лісу, карамелі та цитрусових. Запах викликає палітру почуттів, які можна охарактеризувати як сфокусовані, спокійні, міцні, звільнені.

Реклама

Що таке Пало Санто

"Пало Санто" перекладається з іспанської як "священне дерево", росте в Південній Америці. З часів інків ароматне дерево збирали шамани в Перу й Еквадорі та використовували його ефірні олії або дим для очищення від негативної енергії перед церемоніями та ритуалами.

Де застосовують Пало Санто

Пало Санто також використовують для ароматерапії перед медитаціями або просто для покращення настрою. Воно має безліч терапевтичних властивостей, тамує стрес, почуття втоми та тривоги, допомагає заспокоїти нервову систему, очиститись від негативної енергії та працює як пахощі для оселі.

Етичні питання

Використання самого дерева Пало Санто вже вважається неетичним через зростання його популярності у всьому світі. Через надмірний видобуток і втрату середовища проживання дерево опинилося на межі зникнення. Відповідальні, сталі бренди застосовують стійкі способи виробництва,. Так, MANi працює з вторинною сировиною, яка залишається внаслідок обробки самого дерева. Ефірна олія MANi дуже концентрована, тому достатньо лише однієї краплі у використанні.

Як застосовують олію Пало Санто

Ефірну олію Пало Санто можна застосовувати в якості ароматерапії за допомогою аромадифузорів або наносити декілька крапель ефірної олії на точки пульсації для розслаблювального ефекту, та використовувати для масажу з іншими оліями. Необхідна обережність при застосуванні концентрованої ефірної олії.

Що краще: деревина чи ефірна олія Пало Санто

Ефірна олія — це концентрована летка рідина, отримана з насіння, кори, паростків, коріння, квіток та інших частин рослин методом дистиляції, пресування або екстракції. MANi використовує екологічний спосіб видобутку олії через процес дистиляції тирси, яка залишається як побічний продукт обробки деревини.

MANi Palo Santo Essential Oil — це ефірна олія дерева Пало Санто (Bursera Graveolens), створена в Перу шаманками, які мають величезну повагу до природи та присвятили своє життя роботі з рослинами. Ефірна олія виготовлена вручну з органічних інгредієнтів обмеженим тиражем та допомагає заземлитись, заспокоїти розум та пробудити почуття.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.