До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

PLSTK — новий пункт на мапі краси Нью-Йорка

Promotion

У Брукліні відкрився центр естетичної медицини з іронічною назвою PLSTK — його відкрив лікар Джозеф Талбет, який розглядає красу як невід'ємне право людини на самовираження (та, очевидно, на самовдосконалення)

Реклама

У часи, коли ми робимо за день більше фото, ніж люди в ХІХ сторіччі за ціле життя, питання зовнішності відіграє надважливу річ. Сприйняття себе стрімко змінюється. Ми знаємо кожен свій ракурс та щодня встановлюємо взаємини із собою та власним обличчям, бачимо його в найменших деталях. Пори, пігментація, гусячі лапки в кутиках очей, складки між бровами та гострота підборіддя, веснянки на носі та контур вилиць — ніщо не залишається поза нашою увагою.

Не дивно, що вимоги до власної зовнішності теж зростають. "У світі, де дзеркала відображають не лише обличчя, а й невпинне прагнення досконалості, краса й естетика стали справжньою одержимістю", — каже лікар Джозеф Талбет, засновник бруклінського центру краси PLSTK. Він вважає, що будь-які естетичні процедури, від апаратних до ін'єкційних, виходять за межі поверхневої естетики, і що прагнення змін має резонувати із сутністю людини. "Я вважаю красу фундаментальним правом, — каже він. — Ми живемо в час, коли сприйняття себе вплетене в тканину нашого повсякденного життя. Ми можемо вважати, що в цьому винні глянець, модельна індустрія чи соціальний тиск, але правда полягає в тому, що прагнення до краси перетворилося на щось глибше, ніж просто видимість".

Сам Талбет отримав базову освіту в Колумбійському університеті; згодом вивчав медицину в Говарді. Говардський університет — історичний приватний заклад у Вашингтоні, із сильною медичною кафедрою. Пристрасть Талбета до медицини вилилась у створення популярного ілюстрованого видання The Illustrated Book of Medicine (2021), де він прагнув подолати розрив між медичними знаннями та доступним навчанням за допомогою легких іронічних ілюстрацій.

Не пройшло і трьох років, як Талбет відкрив в Нью-Йорку PLSTK — медичний курорт, який сам він вважає святилищем краси. "Він пропонує захопливий досвід, створений для людей, які шукають більш ретельного, природного підходу", — пояснює лікар.

Попри назву, яка майже в сатиричній манері відсилає до слова "Plastic", в PLSTK виходять з того, що справжня краса полягає не у швидких "покращеннях", а в тому, що цей шлях варто долати крок за кроком. "Не можна від’єднати дієту, фізичні вправи та сон від краси — вони нероздільні. Ін’єкційні препарати та філери здатні покращити зовнішність, але вони не замінять основ догляду за собою", — каже Талбет.

У PLSTK надають персоналізовані консультації, підбирають лікування та забезпечують цілісний підхід. Попри те що естетисти закладу вправні з уколами краси, Талбет запевняє: останні — лише допоміжні засоби, а не магічні рішення. "Справжній секрет краси, — зазначає він, — у тому, що краса, якої прагне більшість, — це результат збалансованої взаємодії фізіологічного, психологічного та метаболічного добробуту людини. А естетика є лише завершальним штрихом".

Освіта відіграє вирішальну та унікальну роль у PLSTK. Тому тут приділяють багато уваги, щоб навчати клієнтів самопізнання, догляду за собою та самовираження, що виходить за межі суспільних норм.

Записатися на консультацію у PLSTK можна за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.