До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як ефірна олія впливає на самопочуття

Пара крапель грейпфрутової олії знімає головний біль, а олія лаванди заспокоює – це здебільшого і все, що ми знаємо про ефірні олії. Проте у них – набагато ширша сфера застосування. Розповідаємо про небанальний спосіб використовувати ефірні олійки, додаючи їх в засоби для шкіри голови.

Реклама

Цю методику застосовують трихологи в українській клініці Hair Help: до скрабу для шкіри голови на основі морської солі додають кілька крапель ефірної олії. Вибирає пацієнт. Найчастіше – інтуїтивно правильно, залежно від власного стану. Проте бренд Muran, що виробляє сіль та олії, пропонує готові "рецепти".

Про Muran варто сказати окремо – це "нішева" марка, яка не знайома більшості. Як ясно з назви, це італійський бренд. Він спеціалізується на засобах догляду за волоссям та шкірою голови й шукає натхнення у венеційській історії, легко поєднуючи любов до краси та розкоші, а також традиції, мистецтво і гедонізм.

У складі засобів використовують дари природи – водорості, морську сіль, ефірні олії квітів та інших рослин, спеції.

У цієї розкоші є практична перевага: так, водорості багаті на вітаміни, білки, мінеральні солі. Це живі організми, збагачені йодом, калієм, кальцієм та магнієм, а спеції додають стравам смаку та аромату. Ефірні ж олії мають не лише фармакологічний вплив, а й успішно працюють і з настроєм.

Протоколів салонних процедур існує безліч (і хоча б одну варто спробувати – щира порада beauty-редакторки). Але ніщо не завадить влаштувати домашнє спа. Все, що треба, – це додати до скрабу для шкіри голови на основі морської солі одну з ефірних олій.

Залежно від настрою:

Напружений день – 7 крапель олії солодкого апельсина

Напруга в м'язах – 7 крапель ефірної олії ялівцю

Порушення роботи гормональної системи – 7 крапель ефірної олії шавлії

Потреба в духовній рівновазі – 7 крапель ефірної олії чайного дерева

Тривога або психофізичний стрес – 7 крапель ефірної олії мелісси

Незначний головний біль – 7 крапель ефірної олії лемонграса

Поганий настрій – 7 крапель ефірної олії грейпфрута

Нервозність – 7 крапель ефірної олії кедра

Потреба в почуттях – 7 крапель ефірної олії кориці

Хаотичні думки, неспокійний розум – 7 крапель ефірної олії фенхеля

Безсоння і неврози – 7 крапель ефірної олії лаванди

Пригніченість – 7 крапель ефірної олії мірта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.