До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сучасний денді: як носити костюми з шортами

Відображаючи природу чоловічої моди, що постійно розвивається, непримітні костюми, які раніше цілий рік не втрачали актуальності, відійшли в минуле. Головними героями сучасної класики стали шорти.

A$AP Rocky прибыл на показ Prada весна-лето 2020 A$AP Rocky прибув на показ Prada весна-літо 2020

Достатньо поглянути на найстильніших чоловіків, щоб побачити, наскільки крутий вигляд може мати костюм з шортами. Згадайте A$AP Rocky на Diamond Ball або на показі Prada. Одягнений з ніг до голови в колекцію Рафа Сімонса, американський репер надяг класичні шорти у поєднанні з глянцевими чорними черевиками і широкоплечим піджаком. На самому показі Prada тоді цей силует став ідеальним прикладом стриманого мінімалізму.

Реклама

Але Ракім Майерс — далеко не перший, хто ефектно надягнув костюм із шортами. На церемонії вручення премії "Оскар" ще в 2014 році Фаррелл Вільямс був одягнений в чорний смокінг Lanvin з шортами і дербі без шкарпеток. Потім він надяг камуфляжний костюм Chanel на церемонію вручення премії "Оскар" у 2019-му і на прем'єру фільму "Король лев". Пізніше такі ансамблі почали приміряти навіть спортсмени, скажімо, футболіст Оделл Бекхем або баскетболіст Леброн Джеймс.

Шорти
Фаррелл Уильямс на премьере фильма Фаррелл Вільямс на прем'єрі фільму "Король лев" у Лондоні, 2019

Хоча ідея поєднання шортів із піджаком може здивувати, насправді це неймовірно практично і зручно. Втім, доповнити шорти можна як піджаком, так і курткою або жилетом. Зрештою, вони основна складова всього образу, як можна зрозуміти з назви ансамблю.

Варто звернути увагу на світлі кольори і матеріали, які є особливо актуальними в літньому сезоні. Можна поекспериментувати з кольором і візерунком. Але якщо просто оголити колінні чашечки для вас — уже великий крок, дотримуйтеся більш традиційних моделей і відтінків.

Розмір має значення

Украй важливо, щоб ви вибрали правильну довжину і ширину своїх шортів. Їхній поділ має знаходитися трохи вище колінної чашечки. Пам'ятайте це не змагання в тому, хто наважиться надягти шорти коротші.

Леброн Джеймс прибывает на вторую игру финала НБА, 2018Леброн Джеймс прибуває на другу гру фіналу НБА, 2018

Якщо складно знайти шорти, які пасують вашому типу статури, подумайте про придбання пари брюк і попросіть кравця вкоротити їх під зручну довжину. Уникайте занадто мішкуватих або вузьких речей, позаяк це зробить ваше тіло непропорційним.

Матеріал

Варто віддати перевагу лляним або вовняним шортам, адже ці легкі і зручні матеріали придатні не лише для формальних образів. Ви зможете надягти такі шорти з будь-якого приводу — в офісі, на весіллі або на звичайну прогулянку.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.