До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: хіп-хоп виконавець A$AP Rocky

Хіп-хоп виконавець Ракім Маєрс пройшов довгий шлях становлення. З молодика, що мандрував між притулками для бездомних і продавця креку в Бронксі, він перетворився у всесвітньо відомого репера A$AP Rocky.

A$AP Rocky для Vogue UK (photo: HARLEY WEIR)

2007 року Маєрс приєднався до заснованого в Гарлемі A$AP Mob, колективу реперів з спільними інтересами в музиці, моді, стилі і мистецтві. Уже 2011 року Ракім стає відомим як A$AP Rocky і з тих пір входить у число хіп-хоп еліти, коли справа стосується його музики і зовнішнього вигляду. В цьому матеріалі ми аналізуємо стиль репера, який справедливо заслуговує звання "ікони стилю".

Реклама

Бездоганне відчуття стилю A$AP Rocky не лише здобуло йому перманентну присутність у списках best dressed, а й стало гарантією співпраці з безліччю брендів. Рекламні кампанії для Alexander Wang і Dior Homme, розвиток брендів Black Scale і Hood By Air, співпраця з Calvin Klein і JW Anderson – одним словом: найбільший учасник А$AP Mob – один з наймодніших чоловіків на планеті.

Часто непередбачуваний, оригінальний, складний, багатошаровий і часом ексцентричний – стиль A$AP Rocky не з тих, що можна легко зрозуміти. Але не оцінити належним чином, незалежно від особистих уподобань, – неможливо.

Однією з причин, чому вихваляють стиль Маєрса, є його здатність плавно рухатися від вуличного одягу до моделей рівня от-кутюр. Його улюблені речі варіюються від університетських курток до лляних костюмів і дизайнерських пальт. Але те, чого в його гардеробі практично не зустрінеш, – це мішкуватий одяг. Цього дещо застарілого хіп-хоп стилю родом з 1990-х він намагається уникати.

Може тому Ракіма можна нерідко зустріти в найкращих костюмах. Для офіційних заходів він часто вибирає класичну чорну двійку в поєднанні з білою сорочкою. Найчастіше він не одягає краватки, але любить звертатися до будь-яких додатків: від прикрас до хустин. При цьому він має свіжий і незвичний вигляд, але ніколи не позбавлений смаку.

Одним з найбільш пам'ятних, що вірусно розійшовся мережею, став його "бабуся-образ". 2018 року Pretty Flacko з'явився на гала-вечорі музею мистецтв округу Лос-Анджелеса в класичному темно-синьому костюмі, типовій для слов'янських бабусь хустинці, яскравій шовковій мантії і хутряних мюлях Gucci.

Як можна було здогадатися, Роккі носить не лише класичні приталені темні костюми. Музикант часто вибирає і яскраві вбрання для формальних заходів. Так, на гала-вечорі перед церемонією Grammy він з'явився з ніг до голови в рожевому oversized-костюмі Loewe. Крім кольору музикант зробив акцент і на сорочку, яку заправив тільки з одного боку.

Від громіздких пуховиків Balenciaga до елегантно зшитих пальт – Маєрс часто будує свій образ навколо верхнього одягу. Особливо майстерно Ракім поєднує шуби з простими речами. Так, у своєму образі для шоу Yeezy Season 3 він скомбінував довгу чорну шубу з чорною футболкою Supreme, бордовою шапкою і класичною парою кедів Vans. А для одного з показів Raf Simons на Тижні моди в Нью-Йорку Роккі одягнув смугасту норкову шубку, під якою поєднав футболку зі штанами Prada і кросівками.

Ще одна характерна риса стилю A$AP Rocky – сміливе використання кольорів і принтів. Музикант віртуозно переключається з монохрому на яскраві відтінки, які він майстерно поєднує. Бездоганним підтвердженням цього може бути образ, в якому Ракім поєднав цитриновий флісовий светр Calvin Klein з вогненно-червоним пуховиком і поясною сумкою Balenciaga. На цьому він не зупинився, вибрав червоні штани і урізноманітнив образ парою кедів VLONE x Nike Air Force One Highs.

Під час показу Dries Van Noten у межах Паризького тижня чоловічої моди Роккі також не залишився без уваги завдяки яскравому вбранню. Репер був одягнений в принтований костюм з колекції Loewe весна-літо 2019, створений зі шматочків різнокольорових тканин, натхненних традиційними банданами.

Принти та кольори злилися воєдино в нью-йоркському образі репера, коли він одягнув смугастий oversized-светр у комбінації з бордовими штанями і білими черевиками. Родзинкою цього образу стала об'ємна парка темно-синього і оливкового відтінків.

Відкритий до експериментів, готовий порушувати межі і безстрашний перед думкою оточення – у A$AP Rocky точно є чого повчитися. Чи то несподівані комбінації, поєднання непоєднуваного, чи навіть запозичення елементів одягу з жіночих колекцій. Неважливо, з'являється Ракім Маєрс на вулицях Гарлема з леопардовим рушником Supreme, чи ж в першому ряду на показах улюблених дизайнерів, він завжди має крутий вигляд без зайвих зусиль. Від вуличної готики до високої моди – він є одним з небагатьох людей на цій планеті, хто може щиро носити все, що хоче, і при цьому його вбрання будуть доречними, органічними і цікавими.

<b>A$AP Rocky Style</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.