До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Широкі штани — головний тренд сезону

Що кілька сезонів ми чуємо одну й ту саму фразу: "носити скіні — немодно". І все ж, якщо побіжно переглянути асортимент ритейлерів, знайдуться сотні обтислих штанів і джинсів, які тільки й чекають, поки їх куплять. Фасон skinny нікуди не зник, просто він втратив свою популярність на тлі мішкуватих, об’ємних і широких моделей. Останні з’являються в дедалі більшій кількості чоловічих модних колекцій, і їх часто можна побачити у звітах streetstyle-фотографів.

Широкі штани
Вирджил АблоВірджил Абло

Упродовж кількох років багато які дизайнери регулярно представляють у своїх колекціях мішкуваті штани. Демна Гвасалія надає більше уваги вільнішим силуетам штанів у Balenciaga ще з часів своєї дебютної колекції для бренду, представленої у 2016 році. Так само й Вірджил Абло на своєму дебютному показі Louis Vuitton представив лінійку широких штанів. Поступово до них приєдналися інші дизайнери, переконані: що більшого розміру штани, то краще.

Реклама
Casablanca Menswear весна-лето 2022Casablanca Menswear весна-літо 2022
Штани із защипами й високою посадкою
Дуэйн Дуейн "Рок" Джонсон та Емілі Блант "Круїз у джунглях"

На прем’єру свого останнього фільму Дуейн "Рок" Джонсон одягнув білі штани на високій посадці із защипами на знак поваги до старого Голлівуду. Його вихід зміцнив статус широких штанів як одного з найстильніших фасонів сучасності. Штани із защипами із завищеною талією стали головним предметом одягу Рока під час престуру з фільмом "Круїз у джунглях": його стилістка Іларія Урбінаті навіть створила гештег #byebyeskinnypants, який прописувала у своїх дописах з образами суперзірок. Варто зазначити, що штани із защипами були особливо популярними наприкінці 1980-х — початку 1990-х. У своїх колекціях їх представляли такі бренди, як Giorgio Armani або Calvin Klein. Тож варто пошукати подібні у вінтажних крамницях.

Мішкуваті штани
Трэвис СкоттТревіс Скотт

Хоча обидві згадані вище моделі сягають корінням у минуле, остання із цього списку унікально сучасна. Цього року з’явилася абсолютно нова форма штанів: мішкуватий кльош. Висока посадка й водночас обвислий, розширений від коліна низ — цю модель "винайшли" дві найвидатніші зірки сучасної моди. Кім Джонс представив свою останню колекцію Dior Men у співавторстві з Тревісом Скоттом. Ніхто не міг передбачити появу в лінійці французького бренду драматичної форми штанів, дизайн яких був навіяний стилем самого Скотта. Але Скотт не єдиний, хто любить мішкуваті штани. Вірджил Абло також досліджував такий крій і в Louis Vuitton, і в Off-White. Бачення Абло на мішкуваті розкльошені штани сягає ще далі: дизайнер додав розріз у нижній частині штанин. Так модники можуть не переживати, що їхні штани приховують пару ультрамодних кросівок.

Dior Men весна-лето 2022Dior Men весна-літо 2022
Louis Vuitton Menswear весна-лето 2022Louis Vuitton Menswear весна-літо 2022

За матеріалами gq.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.