До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі кросівки сезону весна-літо 2021

Кросівки — незамінне взуття в будь-яку пору року, яке ми ніколи не знімаємо й поєднуємо з усім, навіть із найкласичнішим убранням. У сезоні весна-літо 2021 дизайнери всіляко працювали із силуетами, додавали драматичних деталей і навіть примудрилися створити ультрагеніальні екологічно чисті моделі. У цьому матеріалі Vogue MAN UA зібрав кросівки, у які напевне варто інвестувати.

Louis Vuitton Upcycling

Вірджил Абло, відданий "ідеології апсайклінгу", розробив нову пару кросівок на основі перших своїх моделей з м’якої телячої шкіри й замші. Загалом 5 пар кросівок LV Trainer Upcycling створено в співпраці із взуттєвою фабрикою Fiesso d'Artico в Італії. Оновлену ​​пару з перероблених моделей прикрашено барвистими шнурками з ефектом тай-дай і фірмовими елементами, які стали невіддільною частиною роботи Вірджила для Louis Vuitton, зокрема й квітами з монограмою на підошві, ярликом на правій кросівці й окантовкою LV Upcycling на закаблуках кросівок.

Реклама
Nike Air Force 1 Racer Pink

Ніколи ще пара Air Force 1 не мала такого незвичного вигляду. В останні кілька років, навіть поза колабораціями, Nike дозволив собі неабияку вільність з дизайном силуету, часто видозмінював його та виходив за межі звичного. Щодо влучно названої пари Air Force 1 Experimental, то культова модель, яку вперше було створено в 1982 році, змінилася в найдраматичніший спосіб: набула привабливого рожевого кольору й укрилася товстими шарами піни.

Carhartt WIP x Converse Chuck 70 Icons

За основу дизайну кед Chuck 70 Icons узяли фірмові тканини й деталі Carhartt WIP та інтерпретували у два варіанти: першу пару прикрасили камуфляжним принтом, наявним у колекціях Carhartt WIP з початку 1990-х, а іншу зробили з класичної канви Hamilton Brown, яка відсилає до культових предметів одягу Carhartt WIP, таких як штани Double Knee Pant і Active Jacket.

Nike Go FlyEase

Важко не помітити подібності між футуристичними кросівками Nike з автоматичним шнуруванням, які носив Марті Макфлай у фільмі "Назад у майбутнє", і останніми новинками бренду. Легко взувати, легко знімати — девіз нових кросівок Nike Go FlyEase, унікальних тим, що їх можна взувати й знімати... без допомоги рук. Нова пара споряджена шарніром, який утримується шнуром Nike GO FlyEasecord, що дає змогу фіксувати взуття у відкритому чи закритому положенні. Ці кросівки з майбутнього доступні в трьох колірних варіантах.

Nike x sacai Vaporwaffle 'Tour Yellow Stadium Green'

Химерне бачення Тітосе Абе класичних силуетів Nike було всюди торік, коли дизайнерка sacai вирішила гідно зарекомендувати себе з-поміж великої когорти партнерів спортивного бренду. Дует закінчив 2020 рік так само, як і почав: випуском ще однієї пари кросівок, яка, без сумніву, домінуватиме впродовж наступних місяців.

Prada x adidas Luna Rossa 21

Коли наприкінці минулого року в мережі з’явилася новина про майбутню співпрацю між Prada й adidas, шанувальники обох брендів нетерпляче очікували на вихід пари. Після кількох, чесно кажучи, не найкращих дублів останній силует дуету — переосмислення культових кросівок Prada America's Cup — готовий компенсувати будь-які попередні помилки брендів.

New Balance x Casablanca XC-72

Паризький бренд Casablanca минулого року представив New Balance 327 на Паризькому тижні моди, а цього року услід за популярною парою постала нова модель — XC-72. Як і 327, XC-72 розробила дизайнерка взуття New Balance Шарлотта Лі. Модель вирізняється дещо гіперболізованою естетикою, навіяною модою 1970-х. Підошва, розширена до п’яти в моделі 327, стала визначальною особливістю і XC-72. Кросівки випустять у фірмовій зеленій і помаранчевій колірній гамі Casablanca, а також у червоно-жовтій ітерації, навіяній брендуванням DHL.

COMME des GARÇONS HOMME PLUS x Nike Air Foamposite One

Японський модний Дім COMME des GARÇONS і Nike анонсували вихід нової версії культової моделі Foamposite, яка дебютувала в 1997 році й завдяки Пенні Гардвею стала популярною з-поміж снікергедів у всьому світі. Силует CDG вирізняється оновленим малюнком на верхній частині кросівки з піноматеріалу, подібного до відбитка пальця або гіпнотичних кіл.

Converse x Rick Ownes TURBODRK Chuck 70

Converse і Рік Овенс, нарешті, офіційно співпрацюють в інтерпретації пари Chuck Taylor. Колаборативний силует дістав назву TURBODRK Chuck 70. Загальний вигляд оригінальних Chuck Taylor поєднується з надмірно піднятим язичком, сміливим кобрендингом і квадратною формою носа. Кросівки великою мірою ґрунтуються на естетиці Овенса, з трьома підносками й кількома шарами гуми на міжпідошві, що робить їх масивнішими й більш подовженими.

Reebok х Maison Margiela Classic Leather Tabi

Модні колаборації Reebok не мають собі рівних, оскільки ця компанія з виробництва спортивного одягу не проти відмовитися від заявлених правил і спробувати щось надзвичайне. Услід за Tabi InstaPump Fury, Reebok і Maison Margiela надали класичній шкіряній моделі кросівок вигляду табі. Для пари також характерна фірмова техніка пофарбування Maison Margiela Bianchetto: чорна шкіряна основа вкрита білою фарбою, яка згодом у процесі зношування спеціально відшаровується. І Tabi, і Classic Leather виникли у 80-х (1983 і 1988 роках відповідно) і посідають центральне місце в непорушній ідентичності кожного бренду. Ця співпраця — поєднання двох знакових пар, що визначають епоху.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.