До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відкриті пальці — найсексуальніший тренд 2024 року

Традиційно з сексуальністю асоціюються розрізи на стегнах, глибокі вирізи, мереживні обробки, тонкі ремінці. Дизайн-акценти, що підкреслюють та відкривають шкіру, завжди подобалися дизайнерів та їхнім клієнтам. Попри те що ці явні прояви еротики не так часто з'являлися в колекціях сезону весна-літо 2024, бренди почали активно акцентувати на стопах. Принаймні у Нью-Йорку та Лондоні відкриті пальці на ногах — це новий фетиш.

Aaron Esh весна-літо 2024
Aaron Esh весна-літо 2024

Реклама

Занадто довго мода страждала від так званого "потворного" взуття. Після всіх спроб індустрії створити естетику навколо кросівок Balenciaga, прозорих сліпонів Loewe, кришталевих кроксів Simone Rocha нічого так не зачіпає, як оголена стопа. "Нога — це еротична частина тіла, а взуття — сексуальний аксесуар, — каже подолог Вільям Россі. — Сила привабливості ніг протягом століть впливала на людей усіх культур". 10 мільйонів осіб, які відвідують сайт-фотогалерею жіночих ніг Wikifeet щомісяця, точно погодяться з твердженням Россі.

Sportmax весна-літо 2024
Sportmax весна-літо 2024

SRVC весна-літо 2024
SRVC весна-літо 2024

Такі дизайнери, як Elena Velez, Wesley Harriott, Burberry, Aaron Esh та Natasha Zinko опинилися на передовій популяризації тренду на голі стопи. У їхніх колекціях весна-літо 2024 з'явилися різноманітні моделі відкритого взуття на підборах, від босоніжок до в'єтнамок. "До оголених стоп роками ставалися негативно, — каже фетишист та любитель взуття Ларс Бірресен Петерсен. — Часто, коли люди бачили оголені пальці на ногах, вони дивувались і навіть гидували. Однак ми звикли оголювати свої тіла. Настав час для ніг".

Elena Velez весна-літо 2024
Elena Velez весна-літо 2024

Дизайнери підійшли до "звільнення" стопи радикально. Elena Velez випустили моделей в босоніжках на шпильках і шкарпетках на подіум з багнюки. Деніел Лі створив для Burberry своєрідні бікіні-лофери. Versace та Sportmax представили "шкарпетки" з оголеними пальцями. А Natasha Zinko взули своїх моделей у шльопанці та шкарпетки з п'ятьма пальцями. Так само як і Tabi Boot, які часто відштовхують людей, нове взуття має водночас грайливий і провокативний вигляд. Це новий вид спокуси, який, можливо, випливає з надмірної відкритості інших красивих частин тіла.

Burberry весна-літо 2024
Burberry весна-літо 2024

Ось чому Crocs та Birkenstock стали настільки популярними. Дизайнери керуються інстинктами і добирають речі відповідно до потреб людей. Фройд, швидше за все, пов'язав би привабливість взуття з відкритими пальцями із якоюсь дитячою травмою. Але зараз подібне взуття виконує важливу функцію: воно прогресивне і дарує відчуття свободи.

Natasha Zinko весна-літо 2024
Natasha Zinko весна-літо 2024

За матеріалом vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.