До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів на Met Gala 2024

У 2024 році урочистий благодійний бал Met Gala відкрив виставку в Інституті костюма під назвою "Сплячі красуні: пробудження моди". Тема експозиції створила концептуальну основу для цьогорічного дрескоду події — "Сад часу", яку гості інтерпретували як свіжими квітами, так і тканинами, що нещадно в'януть у плині часу. Хоча на червоній доріжці було багато унікальних вбрань та оригінальних інтерпретацій теми, все одно можна прослідкувати подібні мотиви та матеріали. В цьому матеріалі розповідаємо про ключові тенденції, які визначили Met Gala 2024.

Квіти на весну

Зендея, Джіджі Гадід, Грета Лі
Зендея, Джіджі Гадід, Грета Лі

Реклама

Найпростіший спосіб інтерпретувати тему "Сад часу"? Прийти у вбранні, вкритому квітами — щедро і багато. Квіткові аплікації, мотиви та свіжі квіти можна було побачити на гостях в Музеї мистецтв цього року: від виноградних лоз, що виросли над сукнею Maison Margiela на Зендеї до жовтих троянд на сукні Джіджі Гадід від Thom Browne. Додайте до цього списку Аманду Сейфрід, Кім Кардаш'ян та Сідні Свіні серед інших, і можна буде наповнити цілий музей новаторськими ботанічними ансамблями.

Готичний гламур

Лана Дель Рей, Віздом Кей, Дуа Ліпа
Лана Дель Рей, Віздом Кей, Дуа Ліпа

Звичайно, зворотний бік медалі "Саду часу" має яскраво виражену готичну лінію. Від Лани Дель Рей в образі дерева Alexander McQueen до Дуа Ліпи у будуарному мереживі та пір’ї Marc Jacobs — чимало гостей обрали темнішу сторону для інтерпретації теми. Супермодель Лю Вен, Ашер та Пенелопа Крус також привнесли свою частку до кристалізації цього тренду на зеленому килимі Met Gala.

Разючий блиск

Харі Неф, Кайя Гербер, Жанель Моне
Харі Неф, Кайя Гербер, Жанель Моне

На доріжці Met Gala завжди з'являється орда знаменитостей у весільних вбраннях, але гості 2024 року звернулися до дуже специфічної деталі — леліток та блискіток. Гарі Неф, Кая Гербер та Жанель Моне обрали сукні, які сяяли яскравіше за інші.

Силуети старої школи

Кайлі Дженнер, Ніколь Кідман, Хлоя Севіньї
Кайлі Дженнер, Ніколь Кідман, Хлоя Севіньї

Концепції "Сад часу" та "Сплячі красуні" спонукали багатьох гостей шукати натхнення в історії. Ніколь Кідман попросила Демну та Balenciaga відтворити чорно-білу сукню з архівів Дому. Вона сказала журналістам, що вперше побачила її на портреті 1950-х, знятому Річардом Аведоном. Епоха 1950-х також була втілена у сукні Кайлі Дженнер Oscar de la Renta, з її конусним бюстгальтером, завуженою талією та довгим шлейфом. Хлоя Севіньї обрала сукню вікторіанської Англії. Її плаття було пошите з перероблених вікторіанських тканин, а волосся зачесане в манері епохи.

Птахи та метелики

Precious Lee, Ель Фаннінг, Ребекка Фергюсон
Precious Lee, Ель Фаннінг, Ребекка Фергюсон

На сходинках музею Met з'явилися не лише квіти, які ви знайдете в саду, а і його численні крилаті жителі. Птахи та метелики прикрашали вбрання низки зірок: від Ель Феннінг до Троя Сівана. Особливо разючий вигляд мали чорні ворони на синій спідниці Ребекки Фергюсон, а також крила у макіяжі Аріани Гранде.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.