КУПИТИ КВИТКИ

Як пройшла прем'єра фільму "Мегалополіс" на Каннському кінофестивалі

16 травня в Каннах відбулася прем'єра масштабної стрічки "Мегалополіс" легендарного режисера Френсіса Форда Копполи, яку він називає фільмом свого життя. Після показу глядачі зустріли режисера п'ятихвилинними оваціями, а він, зі свого боку, присвятив фільм пам'яті покійної дружини Елеонори.

Прем'єра "Мегалополіса" в Каннах

Червоний хідник у цей вечір зібрав багато зірок. Насамперед це виконавці головних ролей у "Мегалополісі": Адам Драйвер, Шая Лабаф, Джон Войт, Обрі Плаза, а також зіркові гості, серед яких були помічені Омар Сі, Ґрета Ґервіґ та Річард Гір.

Реклама.
Адам Драйвер та Френсіс Форд Коппола
Наталі Еммануель
Шая Лабаф
Ґрета Ґервіґ
Омар Сі

"Мегалополіс" — найбільш епічна картина Френсіса Форда Копполи, роботу над якою режисер почав ще у 1980-ті роки. Події фільму відбуваються в майбутньому. Головний герой — геніальний архітектор Сезар Катіліна, який хоче перебудувати Нью-Йорк, щоб перетворити його на грандіозну столицю світу. Він стикається з конкурентом, мером Нью-Йорка Френком Сісеро, який веде боротьбу забороненими методами. Мер кидає виклик Сезару та хоче зберегти статус-кво, але його дочка Джулія (Наталі Еммануель) стає між двома чоловіками. Створюючи сценарій, Коппола надихався історією Стародавнього Риму.

Кадр із фільму "Мегалополіс"

Найбільшим відкриттям кінокартини, на думку журналістів, стала 35-річна британська акторка Наталі Еммануель, відома за роллю помічниці Дейєнеріс Таргарієн Міссандеї в серіалі HBO "Гра престолів". У фільмі вона грає Джулію, доньку підступного мера Нью-Йорка, яка має власні принципи. "Наталі Еммануель у стрічці — богиня", — пише у своїй рецензії британський Vogue, зазначаючи, що її героїня тепла, уважна й витончена, привносить у "Мегалополіс" людяність і є безумовно найсильнішою жіночою персонажкою стрічки.

Наталі Еммануель

У промові після показу 85-річний Коппола сказав, що присвячує цю стрічку родині, а також поняттю "надія". "Як ви бачите наприкінці фільму, ось кому ми дійсно мусимо присягнути на вірність: нашим родинам та цьому прекрасному дому, який у нас є, тобто нашій планеті. Маємо пам'ятати, що цей світ успадкують від нас діти".

Френсіс Форд Коппола

Як повідомляє Variety, легендарний режисер фільмів "Хрещений батько" і "Апокаліпсис сьогодні" вклав у фільм 120 мільйонів доларів власних коштів. "Мегалополіс" вразив критиків і шанувальників Копполи своїм масштабом, метафоричністю, а також глибокою алегорією на кар’єру режисера, що міститься в сюжеті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.