До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні взуттєві тренди сезону весна-літо 2021

Розставити акценти і просто надати необхідного настрою всьому вбранню найкраще вдається завдяки аксесуарам — взуття ж, без сумніву, не на останньому місці в цій нелегкій справі. Придбання нової пари може запросто поліпшити настрій, а надалі — і перетворити будь-який образ. Vogue.ua зібрав 10 головних взуттєвих трендів сезону весна-літо 2021.

В'єтнамки

У новому сезоні дизайнери вдихнули нове життя в давно звичний, але такий, що завжди асоціювався лише з пляжним відпочинком, елемент гардеробу. З піщаних пляжів в'єтнамки перекочували в повсякденні образи: носити моделі зі шкіри або поліуретану, як у колекціях Stella McCartney, Tom Ford і Acne Studios, бренди радять з асиметричними сукнями довжини міні і максі. Врівноважити таке взуття допоможуть сумки з рафії і, звісно, сонцезахисні окуляри.

Реклама
Stella McCartney
Tom Ford
Acne Studios
Лофери на шнурках

Шнурівка знову повертається в модні тренди — вона заявила про себе ще восени, коли streetstyle-зірки частіше ніж зазвичай вибирали високі армійські черевики. У цьому сезоні шнурівка прикрашає туфлі і лофери, немов запозичені з чоловічого гардеробу. Знайти натхнення можна в колекціях Louis Vuitton, Tod's і Miu Miu.

Louis Vuitton
Tod's
Miu Miu
Гострий мис

У минулому сезоні світ моди захопили всілякі черевики і туфлі з квадратним носком, але весняно-літні колекції повернули на модний Олімп гостроносі моделі — Valentino, Sportmax і Francesca Liberatore зробили ставку саме на таке взуття, заримувавши його з бавовняними сорочками в дусі робочої уніформи, спідницями з бахромою і мереживними напівпрозорими максісукнями.

Max Mara
Valentino
Francesca Liberatore
"Мотузяні" сандалі

Найбільш затребуване і актуальне взуття нового сезону — сандалі, причому зроблені з джгутів, що наче відсилають до романтичного морського узбережжя. Дизайнери, як і всі ми, неабияк скучили за подорожами, тому найкращою інвестицією в гардероб цієї весни стануть саме такі моделі — знайти варіанти, що сподобаються, можна у Etro, Alberta Ferreti і Dior.

Dior
Etro
Alberta Ferretti
Чоботи з драпіруванням

Головною must have позицією цієї весни стануть чоботи з призібраною халявою. Таке взуття не треба додатково обігрувати — воно саме здатне стати головним героєм будь-якого образу. Поєднувати чоботи пропонуємо і з брючними костюмами, як у Roksanda, і з шовковими структурними сукнями пастельних відтінків, як у Preen by Thornton Bregazzi.

Roksanda
Tod's
Preen by Thornton Bregazzi
Ремінці

Тонкі ремінці і перемички здатні надати взуттю легкості й жіночності. Рекомендуємо вибирати моделі нейтральної гами, як у колекціях Max Mara і Sportmax, або включити яскравість, віддавши перевагу соковитій парі в помаранчевому кольорі, як у Versace, додатково обігравши її золотим анклетом.

Sportmax
Max Mara
Versace
Платформа

Платформа впевнено зробила крок на світові подіуми ще в минулому осінньо-зимовому сезоні. Ті самі моделі з нульових повернулися на модний Олімп в новому обрамленні і цієї весни — в інтерпретації Versace, Erdem і Tod's "новий старий" тренд має свіжий і стильний вигляд. Актуальними будуть однотонні варіанти зі шкіри або атласу і сміливі моделі з анімалістичним принтом.

Versace
Erdem
Tod's
Ботфорти

Високі до стегна, зі шкіри або латексу, що облягає ногу, як у колекціях Stella McCartney і Burberry, ботфорти будуть найкращим доповненням будь-якого весняного образу в цьому році. Пильно-рожеві, базові чорні або кольору електрик — вибір тільки за вами.

Dion Lee
Stella McCartney
Burberry
Рожевий колір

Про повернення в моду всіх відтінків рожевого ми писали раніше. Цей тренд не обійшов стороною і взуттєві тенденції: яскрава фуксія, як у Balmain, baby pink, як у Fendi, або пастельна солодка вата, як у Prada, — дизайнери представляють широкий колірний спектр, здатний прикрасити будь-який весняний образ.

Fendi
Prada
Balmain
Kitten heel

Мініатюрний і витончений kitten heel вже встиг завоювати популярність серед усіх прихильниць світу моди, практично витіснивши високі шпильки на другий план. Практичні та комфортні мюлі і човники на низькому підборі презентували Versace, Prada і Valentino. Мідіспідниці стануть для них надійними союзниками в цьому сезоні.

Versace
Valentino
Prada

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.