До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бренд GUNIA Project представив благодійну прикрасу "Скіфське золото" до свого дня народження

27 червня бренд GUNIA Project відзначив свій п’ятий день народження. На святкування до Cafe Markó завітали друзі GUNIA, серед яких Іван Фролов, Катерина Осадча, Валерія Гузема, Катерина Кулик, Наталія Листопад, Марія Рева. Під час урочистого вечора бренд презентував нову благодійну прикрасу "Скіфське золото", створену у співпраці з Міністерством культури та інформаційної політики та Скарбницею Національного музею історії України.

Реклама

"Скіфське золото" — підвіс із фігурами олениці та грифа, натхнений культурними артефактами кочового народу. 100% прибутку від продажів буде спрямовано на закупівлю РЕБів для бригади НГУ "АЗОВ" фондом BGV із загальною метою збору 1 000 000 грн. Благодійний дроп відзначає повернення понад пів тисячі музейних цінностей до України, після їхнього десятирічного перебування в Нідерландах та судових процесів з окупаційною владою Криму, що претендувала на частину колекції.

Прототипом для силуету олениці GUNIA Project став один з експонатів, а саме — ручка посудини у вигляді оленя, що датується 1 ст. н. е. Скіфи використовували фігурки тварин для декорування посуду та вірили в їхню захисну силу. Вважали, що олень уособлює земну складову життя, а птах — небесну. Золото мало особливе значення для скіфів, ним оздоблювали побутові й ритуальні предмети, зброю воїнів та збрую коней. Прикраси були пишними, і їх носили багато.

Фігурні тварини GUNIA Project — мінімалістичні та наївні, сучасні та прадавні водночас. Попри історичний символізм, кожен може наділити їх власним значенням та перетворити на свою тотемну тварину.

Нагадаємо, 5 липня у Скарбниці Національного музею історії України за підтримки МКІП, благодійного фонду BGV та Інституту публічних комунікацій відкриється виставка "Скарби Криму. Повернення", де колекція "скіфського золота" експонуватиметься до деокупації півострова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.