КУПИТИ КВИТКИ

Сніданок для похмільного ранку: класичні яйця бенедикт

Найкращий afterparty-рецепт — яйця бенедикт з лососем. Ми дізналися у львівського закладу "Світ Кави", як правильно й легко приготувати цю страву.

Складові:
Яйця — 2 шт.;
Лосось — 60 г;
Рукола — 20 г;
Соус голландез — 60 г;
Житній хліб — 2 скибочки;
Холодна вода — 1-2 ст.ложки.

Реклама.

Соус голландез:
Яйця — 2 шт.;
Вершкове масло — 75 г;
Лимон — 10 г;
Сіль — 1 г.

Як зварити яйця пашот

Закип'ятити воду, а потім зменшити температуру до мінімальної. Розбити яйце і акуратно, щоб зберегти цілим жовток, перелити його в чашку. У воді зробити вирву (просто перемішати її столовою ложкою за годинниковою стрілкою) і обережно опустити яйце з чашки у воду. Саме цей нехитрий спосіб — найпростіший і найнадійніший. І ще один секрет від "Світу Кави": щоб яйця були ідеальними за формою, без некрасивих "ниток" білка, в киплячу воду можна додати яблучний (або будь-який інший) оцет з розрахунку 1 столова ложка оцту на 1 літр води. Варити яйце за таймером 3,5 хвилини.

Як приготувати соус голландез

Розтопити вершкове масло. Відокремити білки від жовтків (в соус додають лише жовтки). До жовтків додати холодну воду і лимонний сік. Розмішати та посолити. Поставити на "водяну баню".

Як зробити "водяну баню".

У каструлю налити воду і довести її до кипіння; трохи зменшити потужність вогню. Потім ємність із соусом поставити в цю каструлю.

Коли маса почне густіти, влити розтоплене масло, не припиняючи збивати. Зняти з вогню.

Як зібрати страву.

Підігріти в тостері хліб. На хліб викласти руколу і лосось, зверху — яйця, полити яйця соусом голландез і прикрасити паростками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.