Як приготувати квітки цукіні: традиційний італійський рецепт
В Італії в розпалі сезон фйорі — квіток цукіні, які заведено фарширувати сиром. Редакція vogue.ua ділиться перевіреним рецептом fiori
![](https://cdn.vogue.ua/i/image_720x/uploads/article-inline/21e/7e3/ed8/5d1e57025e441_5efaed87e321e.jpeg.webp)
Інгредієнти
Квітки цукіні (в Україні можна використовувати квітки гарбуза або кабачка)
Моцарела (тим, хто любить рикоту, можна використовувати її)
Борошно
Сіль
2 яйця
Пиво
Оливкова олія
Приготування
Квітки цукіні вимити, стебла не відривати. Моцарелу або рикоту нарізати невеликими шматочками. В окремому посуді збити яйця із сіллю, додати трохи пива — воно надасть кляру легкості. В середину квітів покласти моцарелу (вийде трохи недбало, але не варто цим перейматися), обваляти в борошні, потім — в яйці. Обсмажити на оливковій олії з двох сторін, на середньому вогні до золотистої скоринки (щоб перевертати, зручно використовувати хвостик). На бажання до моцарели можна додати прошуто кото — варену (а не вуджену) шинку, нарізану найтоншими пелюстками. Подавати гарячими. Якщо здається, що кляр ввібрав багато олії, можна викладати квітки спочатку на паперовий рушник, потім на тарілку.
![](https://cdn.vogue.ua/i/image_720x/uploads/article-inline/f26/890/ee5/5d1e56719e06e_5efaee5890f26.jpeg.webp)