Як приготувати модний коктейль Апероль Шпріц
Спекотний літній день — ідеальний час для легкого та освіжного коктейлю. І якщо ви шукаєте напій, який потішить своїм смаком та простотою приготування, то Aperol Spritz — саме те, що вам потрібно. І головна перевага Aperol Spritz — його неймовірна простота. Вам знадобиться лише кілька інгредієнтів та буквально декілька хвилин часу, щоб приготувати цей напій.
Апероль Шпріц — один із найтрендовіших літніх коктейлів сезону. Сьогодні цей напій бурштиново-помаранчевого відтінку можна побачити на більшості терас у великих містах, затишних закладах десь на узбережжі Середземного моря і на галасливих вечірках. Утім, його історія налічує майже 100 років, а Італія та Австрія досі сперечаються, хто має привілей називати його своїм.
![коктейль Шприц Апероль коктейль Шприц Апероль](https://cdn.vogue.ua/i/image_720x/upload/%D0%B4%D0%BB%D1%8F%20%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B9%20%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8.jpg.webp)
Апероль Шпріц назвали на честь бітера Aperol, який 1919 року вперше виготовили в італійській Падуї. До складу цього легкого аперитиву входять апельсини, тирлич, ревінь, ароматичні трави, які ростуть у передмісті П'ємонту, і плоди хінного дерева. Ця фірмова трав’яна гіркота ідеально доповнила популярні на початку XX століття коктейлі "спрітци", у яких змішували локальне вино і безалкогольний тонік. Внаслідок такого поєднання і з’явився коктейль Апероль Шпріц, свіжість і приємну терпкість якого обожнюють мільйони європейців.
![как приготовить Шприц Апероль как приготовить Шприц Апероль](https://cdn.vogue.ua/i/image_720x/upload/%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%8E%D0%B4%D0%B0%20%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%BD%D0%BE%20%D0%B2%D0%B7%D1%8F%D1%82%D1%8C%20%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%8B%D0%BB%D0%BA%D1%83%20%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8F.jpg.webp)
Рецепт приготування цього коктейлю насправді простий: 40 мл бітеру Aperol, 60 мл просеко (або іншого ігристого сухого вина), 20 мл газованої води або тоніку, лід і скибка апельсина. Усі інгредієнти змішати в охолодженому келиху та одразу ж подавати.