До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як світ підтримує і допомогає українським дітям

Щорічно 4 червня в Україні відзначають день вшанування пам'яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії російської федерації проти України. За даними Офісу генерального прокурора, за час повномасштабної війни від дій рф загинули щонайменше 243 дитини, постраждали – 446. Сьогодні vogue.ua розповідає, як світ підтримує та допомогає українським дітям, які опинилися в новій реальності.

Фото: facebook-сторінка Дар’ї Герасимчук

Зараз чимало організацій опікуються дітьми, які постраждали від війни. Одна з них – дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), який надає адресну, зокрема, й фінансову, допомогу родинам з дітьми, що вимушені були залишити власні домівки або ж, навпаки, залишилися, а також створює спеціальні "Дитячі точки".

Реклама

Фонд Future for Ukraine, який позиціонує себе як "українці для України", має три основні напрямки роботи – це медична допомога постраждалим внаслідок бойових дій, гуманітарна допомога та допомога дітям війни. Фонд заснували 10 українок, які тимчасово перебувають у Варшаві. 1 червня команда фонду провела масштабні акції у Лондоні, Парижі, Берліні та Нью-Йорку і змогла зібрати кошти на підтримку українських дітей війни.

Портал "БЕЗ БАР’ЄРІВ", створений за ініціативи та підтримки Олени Зеленської, поповнився новим розділом "У воєнний час". У розділі "Діти і батьки з дітьми" можна знайти прості поради й відповіді на конкретні питання, у тому числі, як отримати "пакунок малюка" або грошову компенсацію за нього, й куди звертатися батькам дітей з важкими захворюваннями.

Фонд "Голоси дітей" допомагає дітям, які постраждали від війни, з 2015 року. Команда надає психологічну та психосоціальну підтримку дітям – це допомагає їм перемагати наслідки збройного конфлікту і розвиватися.

Фото: Юля Андрушків, КЗ ЛОР НРЦ "ГАРМОНІЯ"

Не залишаються осторонь і знаменитості. Так, голівудська акторка та послиня добрової волі ООН у справах біженців Анджеліна Джолі приїздила до Львова. Вона відвідала залізничний ​​вокзал, де поспілкувалася з українцями, й навідала в одному з медзакладів Львівщини дітей, які постраждали від ракетного удару російських військових по вокзалу у Краматорську.

Чарльз, Принц Вельський, відвідав українських біженців у Румунії. Принц зустрівся з українськими дітьми й сім’ями, які приїхали по продукти й одяг, а також з волонтерами.

Послиня доброї волі ООН та відома акторка Пріянка Чопра у своєму Iнстаграм-акаунті розповіла підписникам історію 10-річної дівчинки Соні з Харкова, яка мешкає в метро, а Амаль Клуні, всесвітньо відома юристка з прав людини, дружина Джорджа Клуні, виступила в Радбезі ООН з промовою і продовжує консультувати український уряд у справі щодо притягнення росії до відповідальності як учасниця міжнародної групи з правових питань.

Голлівудський актор Орландо Блум і посол доброї волі ЮНІСЕФ приїхав до Молдови, щоб особисто зустрітися з українськими біженцями. "З початку війни в Україні майже щосекунди одна дитина стає біженцем. Я в Молдові з UNICEF зустрічаюся із сім’ями, які були змушені залишити все в пошуках безпеки. Діти в Україні та за її межами потребують усієї допомоги, яку ви тільки можете надати", — зазначив актор у дописі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.