До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Затишний вінтаж: 9 трендів в оформленні інтер'єру на рік наперед

Найпомітніший тренд у дизайні інтер'єру в 2021 році? Одержимість комфортом. Після року ізоляції наші домівки відзначаються теплотою, затишком і проявами індивідуальності. Щодо кольору, приглушені нейтральні відтінки поступаються місцем земляним і сміливим тонам (смарагдовий і кобальтовий будуть популярними в цьому році), а при виборі меблів вдалим рішенням буде вінтаж. До того ж, після років одержимості техніками наведення порядку і позбавлення від зайвих речей, ми повернемося до усвідомленого накопичення, коли кожна мила серцю річ матиме своє власне призначення. Розповідаємо про всі 9 трендів у дизайні інтер'єру, які перебуватимуть на піку слави в 2021 році.

Photo: Getty Images
Затишне освітлення

Так, зимове сонцестояння вже давно позаду, проте не можна заперечувати вражаючий ефект, який гарне освітлення справляє на наш настрій. Замість лампочок, які освітлюють кімнату холодним жовтим світлом зі стелі, подумайте про придбання настільної лампи з красивим абажуром, яка випромінюватиме тепле світло, а ви матимете гостинніший вигляд під час нарад в Zoom.

Реклама
Абажур з плісированої латуні на регульованій ніжці, Matilda Goad
Кухонні турботи

Якщо переважну частину минулого року ви присвятили перевстановлюванню книжкових шаф, у 2021 році починайте відповідально облаштовувати кухню. Перше завдання: перемістити всі рідини, крупи, спеції (і все, що у вас є) в красиві прозорі контейнери. Той, хто за час карантину перетворився на гурмана або сомельє, може ефектно виставити свої надбання, як колекцію спецій чи вина, на чільне місце. Прагнемо, щоб кухня мала доглянутий і жвавий вигляд.

Ковдри з клаптиків

Якщо на нас очікують ще кілька місяців під ковдрою, отже, вони мають бути красивими. Покривала з клаптиків є тим затишком, якого інтер'єр потребує саме зараз — це прийнятне поєднання текстури, візерунка і ностальгічного домашнього затишку.

Ковдра, The Nukkumatti
Приємні дрібниці

Пам'ятайте: є різниця між безладом і безліччю дрібничок у кожному закутку. Зараз якраз ідеальний час для створення нішевої колекції — милих статуеток, кавових чашок, серветок, кошиків ручної роботи... Так що замисліться. Можливо, зараз саме час обзавестися красивою інтер'єрною тацею для зберігання сувенірів з подорожей або канцелярським приладдям, якого так бракує вашому робочому місцю.

Ширми

Відкрите планування було гарним рішенням до пандемії, але переваги вільного простору швидко звелися нанівець ще під час першого локдауну. Так, повернувся один давній тренд — міжкімнатні перегородки підкорили наші серця. І з ними є куди розгулятися, від мінімалістичних однотонних до строкатих театральних ширм.

Яскраві подушки

Замість яскравих ваз вибираємо яскраві подушки. У 2020-му всі дізналися, як важливо мати зручну канапу. Час зробити її ще яскравішою і привабливішою частиною інтер'єру, додавши кілька подушок — вибирайте варіанти з яскравими принтами, різними текстурами і сміливими кольорами.

Квіти

Так, немає нічого кращого за свіжозрізані квіти, щоб покращити настрій, але є ще одна хороша ідея — знайти екологічніші альтернативи в розпал зими. Ось наші варіанти: штучна троянда в горщику, намальовані букети або сухоцвіти.

Штучна троянда флорибунда у горщику, The Green Vase
Настрій – сад

На продовження до попереднього пункту — цього року домашнє садівництво знову буде популярним трендом. По-перше, надихаючі картинки повсюдно з'являтимуться в стрічці Instagram; по-друге, ми активно впроваджуватимемо різноманітні стилістичні рішення з квітами в горщиках у своїх домівках.

Не лише свічки

У цьому сезоні ми всі стали шанувальниками ароматів для дому. І якщо ви вже спалили дощенту усі свічки в домі, спробуйте інші варіації ароматних продуктів: до прикладу, ладан, дифузори, ароматичні палички і спіралі. Такі дрібниці вдало урізноманітнять інтер'єр.

Текст: Hayley Maitland

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.