До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

The Dior/Lindbergh: вийшла книга про співпрацю Пітера Ліндберга і Дому Dior

6 листопада видавництво Taschen випустило книжку Dior/Lindbergh – видання, яке обов'язково має бути у вашому списку побажань.

"Якщо чесно, перш ніж я навіть візьму до рук камеру, завжди повинен бути реальний обмін між людиною перед об'єктивом і мною. Тільки тоді може статися щось дійсно велике. І це саме те, що ви намагаєтеся захопити і передати в кадрі, а не просто людину". Саме цими словами Пітер Ліндберг описав відносини зі своїми моделями в інтерв'ю для Vogue Paris 2016 року. Легендарний фотограф, робота якого визначила цілу епоху і змінила ставлення до модної фотографії, помер 3 вересня 2019-го в віці 74 роки. Робота The Dior/Lindbergh стала його останнім проєктом.

Реклама

Книжка складається з двох томів. Перший том називається New York і присвячений архівам Дому: Ліндберг зняв на Таймс-сквер 80 кутюрних вбрань Dior, створених за останні 60 років. Другий том Archives присвячений спадщині самого Ліндберга: це 110 фото, знятих ним для Dior за чотири десятиліття. Саме стільки років тривала дружба фотографа і французького Дому. Від Шарліз Терон до Маріон Котіяр – фотограф відобразив красу муз Будинку, а також зняв рекламні кампанії, які зараз вважають культовими.

Для зйомки, яка відбулася в Нью-Йорку в жовтні 2018 року, понад 80 архівних вбрань Dior перевезли через Атлантику, що дало змогу створити неймовірні сцени на вулицях Нью-Йорка. Наприклад, на світлинах можна побачити модель Алек Век у костюмі "Бар" 1947 року, а також інших "ліндбергівських красунь": Карен Елсон, Саскію Брау, Керолайн Мерфі, Амбер Валлетту і Сашу Пивоварову, які змішалися з юрбою в приголомшливих вбраннях Dior.

Фото: © Peter Lindbergh

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.